Necdet Özel Ulusal Kanal'ın müptelası çıktı

Necdet Özel Ulusal Kanal'ın müptelası çıktı

Aydınlık gazetesi yazarı Sabahattin Önkibar, Ulusal Kanal'daki Alternatif programında, Harbiye ve Orduevi'nde Aydınlık gazetesine uygulanan yasağı dillendirmesinin ardından Necdet Özel'in olayla ilgilendiğini yazdı.

Önkibar yazısında "Ulusal Kanal’da yayınlanan Alternatif programımızın iyi bir izleyicisi." dediği Necdet Özel için "önceki günkü programımızla alakalı olarak hemen bir mesaj gönderdiğini" ifade etti.

Özel'in konuyla ilgili Genelkurmay İletişim Başkanı Tuğgeneral Ertuğrul Gazi Özkörükçü'yü görevlendirdiğini ve Özkörükçü'nün Önkibar'ı arayıp gazetenin bulunmamasının nedeni olarak "talep ile alakalı" olduğu bilgisini veridiğini yazdı.

Sabahattin Önkibar'ın yazısı şöyle:

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Ulusal Kanal’da yayınlanan Alternatif programımızın iyi bir izleyicisi.

Öyle olduğundan olsa gerek önceki günkü programımızla alakalı olarak hemen bir mesaj gönderdi.

Dün öğle sonrası Genelkurmay İletişim Başkanı Tuğgeneral Ertuğrul Gazi Özkörükçü aradı:

-”Sabahattin Bey, Sayın Komutanımız programınızdaki sözlerinize hassasiyet gösterdi ve Harbiye Orduevinde Aydınlık Gazetesine uygulandığını söylediğiniz tavır konusunu araştırmamı emrettiler.”

Tuğgeneral devam etti:

-”Malumunuz Sayın Komutanımız göreve gelmeleri ile basındaki bütün akreditasyonları kaldırmıştır. Dolayısı ile Genelkurmay Başkanlığının yetki alanı içinde olan hiçbir yerde hiçbir gazeteye yasak söz konusu değildir. Kim bunu yaparsa emre itaatsızlık etmiş olur.”

İletişim Başkanı ayrıntı veriyor:

-İstanbul Harbiye Orduevinde Aydınlık Gazetesinin bulunmaması talep ile alakalıdır. Mesela Zaman, Akit, Bugün ve Yeniçağ Gazeteleri de yine talep olmadığı için mevcut değildir. Bu gazeteleri oraya getirmeyen ise dağıtım şirketleridir ve Ordu Evi Müdürünün dahli söz konusu değildir.

Ve son sözleri:

-”Bu arada Aydınlık Gazetesinde sorduğunuz Genelkurmay’ın son dönem kaç gazeteciye dava açma teşebbüsü olduğu sorunuza cevabımız toplam 24 ayrı suç duyurusudur.”

# ulusal kanal # Alternatif # sabahattin önkibar # necdet özel