ABD Başkanı Joe Biden'dan Çin ve Rusya'ya tehdit

ABD Başkanı Joe Biden, Münih Güvenlik Konferansı'nda Çin ve Rusya’yı tehdit etti. Konferansta konuşan Biden, "Amerika geri döndü, transatlantik ittifakı geri döndü" mesajını paylaştı.

ABD Başkanı Joe Biden'dan Çin ve Rusya'ya tehdit

ABD Başkanı Joe Biden, Münih Güvenlik Konferansına video konferans yoluyla katılarak ABD'nin Avrupa Birliği ve müttefikleriyle yeni dönemdeki ilişkilerini değerlendirdi.

Biden, "Amerika geri döndü, transatlantik ittifakı geri döndü. Artık geriye değil, birlikte önümüze bakacağız." dedi.

- ABD, yüzleştiğimiz sorunların çözümü içinAB'deki ortakları ve kıtadaki diğer başkentlerle çok yakın çalışacaktır.

ABD Başkanı Biden, Çin'le uzun soluklu bir mücadele içinde olduklarına işaret etti:

- Çin'le uzun vadeli stratejik bir rekabete beraber hazırlanmalıyız. ABD, Avrupa ve Asya'nın, Pasifik'teki ortak çıkar ve değerlerimizi güvence altına alma noktasındaki çabası, en önemli işlerimizden biri olacaktır. Çin'le rekabet çetin geçecek.

Çin'in ardından Rusya'yı da hedef alan Biden, Moskova'nın transatlantik ittifakına Çin'den daha yakın bir "tehdit" oluşturduğu mesajını verdi:

- Putin Avrupa'yı, Avrupa projesini ve NATO ittifakını zayıflatmak istiyor.

- Transatlantik birliğine ve kararlılığımıza zarar vermek istiyor çünkü Kremlin için tek tek ülkeleri sindirmek daha kolay.

Münih Güvenlik Konferansı'na Almanya Başbakanı Angela Merkel de katıldı. Merkel, "Yapacak çok iş var. Almanya, transatlantik ortaklıkta yeni bir sayfa açmaya hazır." dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un gündeminde NATO vardı.

Macron, geçen yıl "NATO'nun beyin ölümünün gerçekleşti" yönündeki açıklamasının halen geçerliliğini koruduğunu vurguladı:

- Ülkeler, NATO bünyesinde gelecek yıllardaki eylemleri belirleyecek yeni güvenlik anlayışını oluşturması gerekiyor.

# abd # rusya # amerika # çin # almanya # tehdit # fransa # avrupa # asya # nato # avrupa birliği # abd çin # Macron # ab # Emmanuel Macron # joe biden # Merkel # moskova # angela merkel # abd rusya # Pasifik # Almanya Başbakanı Angela Merkel # Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron # Fransa macron # ABD Joe Biden # Çin ve Rusya # Transatlantik # çin rusya # Transatlantik İttifakı # Almanya Merkel # Münih Güvenlik Konferansı # ABD Çin Rusya # Biden Rusya # Biden Çİn # Joe Biden tehdit