CHP'den acil çağrı!

CHP Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırdı. Grup Başkanvekili Özgür Özel, 29 Temmuz Çarşamba günü Meclis Genel Kurul’un olağanüstü toplanması için önerge vereceklerini açıkladı. Gerekçe olarak ise Suruç’taki bombalı saldırı ile ardından asker ve polislerin şehit olması gösterildi

CHP'den acil çağrı!

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nu CHP olağanüstü toplantıya çağırdı.

CHP Grup başkanvekili Özgü Özel, 29 Temmuz’da Genel Kurul’un toplanması için 116 milletvekilinden imza toplandıklarını belirtti. "116 milletvekilimizin imzasıyla Anayasanın 93, İçtüzüğün 7’inci maddesi gereğince bu önergeyi görüşmek üzere Meclisi 29 Temmuz 2015 Çarşamba günü saat 15.00’te olağanüstü toplantıya çağırıyoruz."

Son günlerde yaşanan terör olaylarına dikkat çeken Özel, Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi. "Tüm partilerin bu çağrımıza olumlu yanıt vereceğine, 550 milletvekilinin eksiksiz olarak toplantıda bulunacaklarına ve komisyonun da bir büyük uzlaşı ile kurulacağına inanıyoruz"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun terör saldırılarının ardından deklarasyon çağrısını olumlu karşıladıklarını belirten Özel, AKP’nin dış politikasındaki hataları hatırlattı. "Ancak bu konudaki yaklaşımlarının geçmişte dış politikada yapılan hataları affetmeden, gelinen noktanın sorumlusunun 13 yıllık AK Parti iktidarı olduğunu unutmadan bugün ihtiyaç duyulan birlik ve beraberlik mesajını vermek"

Meclis’in olağanüstü toplanması için 110 milletvekili imzası gerekiyor Genel Kurul’un açılması için de 184 milletvekilinin salonda hazır bulunması gerekiyor.

HABER: ÇAĞLA AKKUŞ

ulusalkanal.com.tr

# şanlıurfa # bombalı saldırı # intihar saldırısı # patlama anı # ankarada alarm # sanliurfada patlama