Katliamın emrini Karayılan vermiş

Gara'daki PKK katliamıyla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıkıyor. Katliamın emrini PKK elebaşı Murat Karayılan'ın verdiği belirtildi.

Katliamın emrini Karayılan vermiş

Gara’da bir mağarada 13 vatandaşımızın şehit edilmesiyle ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor.

Sözcü Gazetesi yazarı Saygı Öztürk, operasyon esnasında Türk askerini karşısında gören teröristlerin paniklediğini ve katliamın emrini PKK ele başı Murat Karayılan’ın verdiğini yazdı. Öztürk, bu bilginin, Gara Harekatında ele geçirilen iki teröristin ifadelerinden elde edildiğini ifade etti:

- Bölücü terör örgütü militanları kaçarken, kendileri için yük olacağını bildikleri asker ve polisimizden kurtulmak ister. Bırakıp gitmek de işlerine gelmez. Şehit etmekle, Türkiye’nin böyle bir operasyonda başarılı olamadığı imajını da yaratmak istediler.

- Askerlerimizi hiç beklenmedik bir anda karşılarında bulan PKK’lılar o telaş içinde örgütün sözde cezaevi sorumlusuna, o da örgütün başı Murat Karayılan’a ulaştı. Emirin, ‘Öldürün, kurtulmaya çalışın’ olduğu belirtiliyor” Örgüt, Kandil'den talimat almadan böyle bir eylem yapamaz.

- Sağ olarak ele geçirilen iki teröristten alınan ilk bilgiler, “Vurun” emrinin Murat Karayılan üzerinden geldiği yolunda.

# türkiye # pkk # tsk # terörist # kandil # hdp # terör örgütü pkk # terör # terör örgütü # asker # vatandaş # gara # katliam # teröristler # hdp pkk # emir # pkk hdp # komando # murat karayılan # PKK Murat Karayılan # türk askeri # militan # Gara Katliamı # PKK katliamı # Karayılan # şehit vatandaş # saygı öztürk # 13 şehit # Gara Harekatı # PKK Kandil