Meteoroloji uyardı! Doğu Karadeniz sel ile karşı karşıya

Doğu Karadeniz bölgesinin neredeyse tamamı için sağanak uyarısı yapıldı. Yağış miktarı bölge normalleri için çok yüksek değil fakat toprak suya doyduğu için sel riski bu kez daha büyük.

Meteoroloji uyardı! Doğu Karadeniz sel ile karşı karşıya

Doğu Karadeniz 2 hafta arayla 2 sel felaketi yaşadı. 6 kişi hayatını kaybetti. Kayıp 3 kişi için arama çalışmaları sürerken, bölge için bir sel uyarısı daha geldi.

Bu kez tehlike daha büyük çünkü üst üste yaşanan iki sağanak toprağı suya doyurdu.

Ordu'dan Artvin'e kadar Doğu Karadeniz'in tamamı bir kez daha sel tehdidi altında.

Meteorolojinin yapmış olduğu uyarı öncesinde kamu kurumları seferber oldu. Vatandaşlar ise kendi çözümlerini üretiyor. Arhavi ilçesinde apartman sakinleri otoparklarını korumak için kum çuvallarıyla set oluşturdu

METEOROLOJİ UYARDI

Toprağın suya doyduğunu belirten Meteoroloji 11. Bölge Müdürü Zerrin Demirörs, "Yağışlar düşük olmasına karşın her miktarın akışa geçecek olmasından dolayı vatandaşlarımızın dikkatli olması gerekiyor" dedi.

TEDBİRLER ARTIRIYOR

Yeni yağış öncesi suyun akabilmesi için en önemli tedbirlerden biri de dere yataklarının temizlenmesi. Bu yüzden dere yataklarında temizleme çalışması yapılıyor.

Su altında kalan dükkanlarını ve evlerini temizleyen vatandaş, yeni yağış uyarısı ile bir kez daha tedirgin oldu. Şimdiden ne tedbir alabiliriz diye düşünmeye başladılar.

# ordu # afet # meteoroloji # sağanak # yağış # doğu karadeniz # karadeniz # tehlike # artvin # sel