İlk adımı attı! Bilal de filo kuruyor

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın büyük oğlu Burak'tan sonra küçük oğlu Bilal de deniz taşımacılığı işine girdi. Bilal Erdoğan'ın ortağı olduğu BMZ şirketi, 139 metrelik ilk gemisini aldı. 75 milyon Liraya alınan geminin en önemli özelliği ise, yakıt tankeri olması.

İlk adımı attı! Bilal de filo kuruyor

Başbakan Erdoğan'ın Büyük oğlu Burak Erdoğan'dan sonra küçük Oğlu Bilal Erdoğan'da Deniz Filosu kurmaya hazırlanıyor. Bilal Erdoğan ilk adımı attı ve 139 metrelik bir gemi aldı.

Bilal Erdoğan 27 mart 2013'de BMZ adlı şirketi kurdu. Şirketin ortakları ise amcası Mustafa Erdoğan ve eniştesi Ziya İlgen.

Gerçek Gündem'in haberine göre, BMZ şirketi geçtiğimiz Haziran ayının 24'ünde Macid Aslanov adlı gemiyi satın aldı. Gemi Azeri işadamı Mübariz Mansimov'un başkanı olduğu Palmali Gurp'tan alındı.

Dikkat çeken 2 unsur var. Bilal Erdoğan ve akrabaları şirketi 3 Milyon TL sermaye ile kurdu, ancak geminin fiyatı 75 milyon TL.

İkinci ise 139 metre uzunluğundaki geminin, yakıt tankeri olması. Gemi petrol ürünleri taşıyabiliyor. AKP Hükümeti'nin İsrail'e jet yakıtı sattığı iddialarının gündemi sarstığı bir dönemde, Bilal Erdoğan'ın bu vasıfta yakıt tankeri alması dikkat çekti.

ulusalkanal.com.tr

# tayyip erdoğan # bilal erdoğan # sıfırlama # filo