Çukobirlik Mihmandar ihalesi iptal edildi

Adana'da tepki çeken Çukobirlik Mihmandar Kooperatifi satışı ihalesi iptal edildi. İhalenin iptal gerekçesi olarak ekspertiz raporu eski olması gösterildi. Ulusal Kanal'a konuşan Çukobirlik eski Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Sakar, ''Devlet bu işe el atıp, kooperatifleri desteklemelidir'' dedi.

Çukobirlik Mihmandar ihalesi iptal edildi

Haber: Yalçın Semir Akarsu

Satılmasın devlet sahip çıksın tepkilerinin yükseldiği AdanaÇukobirlik satışı ihalesinde iptal kararı geldi.

Geçtiğimiz günlerde borçlarından dolayı Çukobirlik'in Mihmandar Kooperatifi'ne ait, 41 dönümlük arazi satışa çıkarılmıştı.

İçerisinde fabrikaların da bulunduğu 41 dönümlük arazinin ihalesi, ekspertiz raporunun eski olması nedeniyle iptal edildi.

Konuyu Ulusal Kanal'a değerlendiren, Çukobirlik önceki dönem yönetim kurulu başkanı Seçkin Sakar, satışın yapılmamasından memnun olduklarını belirtti:

''Borçlara yönelik kooperatifte bulunan 41 dönümlük bir arazi ve içerisinde bulunan binaları satacağını söyledi ve ihaleye açtı burayı. O ihale süreci nasıl oldu?

Satışın çok ucuz olduğunu bu şartların çok uygun olmadığını ki birliğin yaptırdığı ekspertiz geçen yıl mayıs ayında yapılmış bizim yaptırmış olduğumuz ekspertiz onun çok üzerinde bir rakam çıktı. Üyelere dedim, siz bu ekspertiz raporunuzla birlikte bakanlığa şikayette bulunabilirsiniz. Bakanlık olarak biz gereğini yapabiliriz deyince sağolsunlar oradaki temsilciler komisyondaki üyeler duyarlı davrandılar.''

Üretimin kooperatifler üzerinden desteklenmesi gerektiğini belirten Sakar, hükümet ve çiftçilere çağrıda bulundu:

''Çukobirlik, Antalya bölgesinde Antbirlik, Ege bölgesinde Tariş Türkiye'de 3 tane pamukla ilgili birlik var.Bu 3 tane birlik mutlaka üreticiler tarafından sahiplenilmeli. Devlet mutlaka bu işe el atmalı. Devlet hükümet çiftçiye kooperatiflere bu desteği vermeli diyorum.''

# adana # antalya # ulusal kanal # üretici # üretim # pamuk # kooperatif # çukurova # Çukobirlik # Tariş