İmamoğlu hakkında soruşturma

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında HDP soruşturması açıldı. İstanbul Başsavcılığı, İmamoğlu hakkında "suçluyu övdüğü" gerekçesiyle soruşturma başlattı. Dosyaya Fatih Sultan Mehmet’e ait türbeye saygısızlık yaptığı iddiaları da eklendi.

İmamoğlu hakkında soruşturma

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında soruşturma başlatıldığını doğruladı.

İmamoğlu'nun geçen yıl Fatih Sultan Mehmet Türbesi’ni ziyareti sırasında, yürürken ellerini bağladığı anlar kamuoyunda tartışılmıştı. O görüntüler nedeniyle İmamoğlu hakkında soruşturma açıldı.

Ancak soruşturma bununla da sınırlı değil. Ayrıntıları İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı açıkladı.

- Sayın İmamoğlu'nun HDP’li belediye başkanlarını ziyaret ederek suçluyu övdüğü, yine ziyaret ettiği belediye başkanlarını ve anılan partiyi desteklediği, bir ziyareti esnasında Fatih Sultan Mehmet’e ait türbeye saygısızlık yaptığı iddiaları ilgili.

Çataklı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı'nın HDP’li belediye başkanlarını ziyaretine dikkat çekti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın "suçluyu övdüğü" gerekçesiyle İmamoğlu hakkındaki bir başka dosyayı kendilerine gönderildiğini belirtti.

- Bu iddialara üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı bir işlem var. Bize gönderildi. Dolayısıyla her Cumhuriyet Başsavcılığından gelen işlemlere nasıl rutin olarak yapmamız gerekenler varsa bu süreçte yürüyor.

# ekrem imamoğlu # hdp # istanbul cumhuriyet başsavcılığı # ismail çataklı # imamoğlu # İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu # fatih sultan mehmet # istanbul başsavcılığı # İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı