TÜSİAD toplantısında tasarruf vurgusu

TÜSİAD Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan ve Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski toplantıda konuştu. Tasarruf vurgusu yapan Özilhan, "Lüzumsuz harcamalar yerine her kuruşunu üretime, sanayiye, tarıma, eğitime, bilimsel ve insani gelişmeye ayırmalı" dedi.

TÜSİAD toplantısında tasarruf vurgusu

TÜSİAD toplantısına "üretim" ve "tasarruf" çağrısı damga vurdu.

- Tasarrufları artırmazsak, TL'ye güveni tesis edip uzun vadeli dış kaynak çekmezsek, hiçbir faiz indirimi kalıcı olmaz.

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Olağan Genel Kurul Toplantısı düzenledi. TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski toplantıda konuştu.

- Artık yarım asrı devirmiş bir kurumuz. Temelleri, Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan, ilkelerine yürekten bağlı olduğumuz, ve iki yıl sonra Yüzüncü yaşını kıvançla kutlayacağımız Cumhuriyetimizin, temel ilkelerinden ve hedeflerinden vazgeçmeden ama onları çağa uydurmayı da beceren bir yaratıcılıkla yeni dünyada, ülkemizin hakettiği yeri almasını istiyoruz.

Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan, faiz konusuna değindi.

- Faizler, bir tansiyon hastasının tansiyon ilacına verdiği tepki gibi hızla iniyor, ilaç kesilince yeniden çıkıyor. Bu iniş çıkışlar bünyeyi daha da zayıflatıyor.

Özilhan, "Yatırımcı güven ister" dedi.

- Yatırımcı güven ister. Sık sık değişmeyen kurallar ister. Uzun vadeli yatırımın sırrı istikrar ve güvendir.

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı, tasarruf vurgusu yaparak, üretime odaklanılması gerektiğini belirtti.

- Tasarruf açığının bir cephesi de mali disiplindir. Türkiye kamu kaynaklarını çok iyi kullanmalı ve daha verimli alanlara harcamalı. Lüzumsuz harcamalar yerine her kuruşunu üretime, sanayiye, tarıma, eğitime, bilimsel ve insani gelişmeye ayırmalı.

Öte yandan TÜSİAD yönetimi güven tazeledi. Simone Kaslowski yeniden TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı, Tuncay Özilhan da TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı seçildi.

# atatürk # faiz # eğitim # Sanayi # üretim # tüsiad # Tarım # güven # istikrar # tasarruf # yatırımcı # tuncay özilhan # Simone Kaslowski # Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği # TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski