AK Parti Sözcüsü Çelik: ''Türkiye Cumhuriyeti'ni köşeye sıkıştırma çabası işe yaramayacak''

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısı ardından Ömer Çelik açıklama yaptı. Çelik, Yunanistan'ın Türkiye'yi kışkırtan eylemleri, KKTC, Çin ve Merkez Bankası hakkında önemli açıklamalar yaptı.

AK Parti Sözcüsü Çelik: ''Türkiye Cumhuriyeti'ni köşeye sıkıştırma çabası işe yaramayacak''

AK PartiMerkez Yürütme Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantının ardındın Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaptı. Çelik'in açıklamasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

''TÜRKİYE CUMHURİYETİ'Nİ KÖŞEYE SIKIŞTIRMA ÇABASI İŞE YARAMAYACAK''

Çelik'in gündeminde Yunanistan'ın Türkiye'yi kışkırtan eylemi vardı. Yunan savaş uçakları Ege Denizi'nde uluslararası sularda araştırma yapan Türk gemisini taciz etti. Çelik Yunanistan'ı uyardı:

- Türkiye Cumhuriyetini köşeye sıkıştırmak ya da zarar vermek için başkalarıyla kurduğunuz ittifakların, hiçbir işe yaramayacağını biz biliyoruz siz de biliyorsunuz. Sonuçta yapacağınız en sağlıklı şey, oturup Türkiye Cumhuriyeti ile kazan kazan temelinde bir anlaşmaya varmaktır.

EGEMEN DEVLET KKTC

Ömer Çelik Kıbrısta'ki gelişmeler hakkında ise şunları söyledi:

- Artık Kıbrıs’taki eski müzakere modeli devam etmesi mümkün değil. İki devletli çözümün konuşulması gerekiyor. Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin tanınması ve AB’ye alınması bütün kurallara hukuka aykırıdır. Bu şekilde yaklaşım söz konusu olduğundan beri tabi ki Türkiye KKTC’nin de egemen bir devlet olarak aynı tanınma muamelesi görmesini arzu etmektedir.

- Orada bir devlet, bir bayrak, bir Cumhurbaşkanı var. Onlar Kıbrıs davasını temsil ediyor. O yüzden bu egemen devletin gereken saygıyı uluslararası toplum tarafından görülmesinin Türkiye takipçisidir. Cumhurbaşkanımız bunu sürekli dile getirdi.

SİNCAN HAKKINDA YALANLAR VE ÇİN İLE İLİŞKİLER

AK Parti Sözcüsü Çelik, Çin hakkındaki haberler hakkında konuştu. Çelik hükümetin Çin'e bir heyet göndermek istediği ifade etti:

- Uygur Türk kardeşlerimizin insan haysiyetine uygun koşullarda yaşaması için yüksek hassasiyete sahibiz. Biz Çin’in toprak bütünlüğünü, terörle mücadele hakkını da savunuyoruz.

- Oradan gelen bir takım görüntüleri kaygıyla izliyoruz. Burada Çin makamlarına da söyledik. Ülkemizden bir heyet gitsin şeffaf bir şekilde oradaki hayatı görsün. Çin makamlarıyla iş birliği halinde orayı ziyaret eder ve buradaki bu politikaların bir şekilde gözden geçirilmesi gerekiyor.

- Tabii şu konuda da hassasız. Bazı ülkelerin Uygur Türkleri meselesini kendi çıkarıyla Çin ile mücadelenin bir parçası haline getirmeye çalıştığını da görüyoruz. Bu şekilde Uygur Türklerinin araçsallaştırılmasına razı olmayız.

- Bu konuda hassasiyetimizi sürekli gündemde tutuyoruz. Sürekli Çin makamlarıyla görüşüyoruz. Bizim burada ana hassasiyetim çeşitli devletlerin güç mücadelesinin dışında Uygurların haklarının korunması.

- Çin makamlarıyla iş birliği halinde bizim ülkemiz tarafından da görülmesi herkes açısından daha rahat olur. Burada da Çin makamlarıyla iş birliği yapmak istediğimizi söylüyoruz.

''GİZLİ SAKLI BİR İŞLEM YOK''

Çelik, Merkez Bankası rezervleriyle ilgili, "gizli saklı bir işlem yok'' dedi:

- Şimdiye kadar yapılmış gizli saklı bir işlem yok. Her şey kanunlara ve piyasa kurallarına uygun bir şekilde yapılmış.

- Politik tartışma yerine meselenin içine aileyi karıştırıyorlar, bu son derece saygısız, ahlaki olmayan bir yaklaşım.

AK Parti Sözcüsü Çelik, Hayvanları Koruma Kanunu'na dair ise şunları söyledi:

- Taslak haliyle bile AB standartlarının ötesinde ve üstünde. Paydaşlarla ciddi şekilde çalışılmış, iyi bir komisyon çalışması yapılmış, partimizde de iyi değerlendirilmiş bir çalışma olduğunu söyleyebilirim

# yunanistan # ak parti # çin # terörle mücadele # türk # KKTC # Kıbrıs # Ömer Çelik # uygur # mücadele # MKYK # MYK # Sincan # kuzey kıbrıs # federasyon # merkez yürütme kurulu