Yerli üretim zırhlı araçlar 4 kıtaya yayıldı

Son dönemde geliştirdiği SİHA ve İHA'larla göz dolduran Türkiye, zırhlı muharebe araçlarıyla da öne çıkıyor. Birleşmiş Milletler raporuna göre son 10 yılda 22 ülkeye bin 796 adet zırhlı araç satıldı.

Yerli üretim zırhlı araçlar 4 kıtaya yayıldı

SİHA'lar İHA'lar, füzeler, tanklar, zırhlı araçlar... Son yıllarda savunma sanayide göz dolduran Türkiye, zırhlı muharebe araçlarında da önemli bir ihracatçı oldu.

Amazon, Kirpi, Ejder Yalçın, Yörük, Hızır, Pars ve Cobra gibi adından sıkça söz ettiren yerli üretim zırhlı araçlarda 4 kıtaya yayıldı.

Araçlar, sahada mayına ve el yapımı patlayıcılara karşı dayanıklı olmasıyla sahada büyük başarı gösterdi. Bu da ihracata kapı araladı.

Birleşmiş Milletler raporuna göre Türkiye son 10 yılda Asya, Avrupa, Afrika ve Güney Amerika'da 22 ülkeye bin 796 zırhlı araç sattı.

Türkiye gazetesinin haberine göre, en çok satış 470 adet ile Bahreyn'e oldu. Onu, 175 araç ile Umman, 172 araç ile Katar takip etti.

# türkiye # afrika # ihracat # saha # gazete # avrupa # asya # bahreyn # yörük # Güney Amerika # amazon # zırhlı araçlar # füzeler # mayın # türkiye gazetesi # kirpi # pars # Umman # Tanklar # Ejder Yalçın