2022 ÖSYM Sınav Takvimi açıklandı mı?

Milyonlarca öğrencinin meraklı bekleyişi sürüyor.Adaylar bir yandan sınavlara hazırlıklarını sürdürürken, başvuru tarihlerini kaçırmamak için ÖSYM'den gelecek açıklamayı bekliyor.

2022 ÖSYM Sınav Takvimi açıklandı mı?

Milyonlarca öğrencinin meraklı bekleyişi sürüyor. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi sınav takvimi, her yıl kurumun resmi sitesi üzerinden yayımlanırken birçok sınavın sonuçlanmasının ardından gelecek yıl gerçekleşecek olan YKS, KPSS, DGS, ALES, TUS gibi tüm sınavların uygulanacağı tarihler ve başvuru tarihleri gibi ayrıntılar adayların gündemindeki yerini aldı.

Adaylar bir yandan sınavlara hazırlıklarını sürdürürken, başvuru tarihlerini kaçırmamak için ÖSYM'den gelecek açıklamayı bekliyor. Fakat ÖSYM henüz 2022 yılı sınav başvuru tarihlerini yayınlamadı. Öte yandan, geçen yıl pandemi nedeniyle sınav takvimi değişiklik göstermiş olsa da merkezi sınavların başvuruları her yıl benzerlik gösteriyor.

2021 Yılının sınav takvimi şu şekilde:

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)

Üç oturumdan oluşan,Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuruları geçtiğimiz senelerde 4- Şubat-2 Mart 2021 tarihleri arasında yapıldı. Sınav ise Haziran ayı içerisinde gerçekleşiyor.

YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) 26 Haziran 2021

YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testi (AYT) 27 Haziran 2021

YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT): 27 Haziran 2021

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS)

Lisans Mezunlarının ve son sınıf öğrencilerinin katıldığı KPSS oturumları her yıl düzenleniyor. Fakat ortaöğretim ve lisans sınavları ise çift yıllarda düzenleniyor. 2021 yılında KPSS başvuruları 28 Mayıs - 14 Haziran 2021 tarihlerinde yapılmıştı.

Genel Yetenek, Genel Kültür Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT sınavları ise Ağustos ayı içerisinde gerçekleştirildi.

Dikey Geçiş Sınavı (DGS)

Dikey Geçiş Sınavı ile, 2 yıllık önlisans eğitimi alan adaylar, eğitimlerini 4 yıla tamamlayabiliyor. 2021 DGS sınavı 21-31 Mayıs tarihleri arasında alınmıştı. Sınavı ise 11 Temmuz tarihinde yapılmıştı.

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)

ALES sınavı her yıl 3 kez düzenleniyor. 2021 yılında yapılacak son ALES'in 21 Kasım tarihinde düzenlenmesi planlanıyor. Adayların, başvurularını 14 Ekim'e kadar yapması gerekiyor. 2022'de düzenlenecek ilk ALES sınavının başvurusunun Mart ayın içerisinde yapılması tahmin ediliyor.

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS)

TUS sınavına bir alanda uzmanlık almak isteyen doktorların başvuruyor.

TUS 2. dönem sınavı 5 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirilmişti.Bu sınava doktorlar haricinde tıbbi alanda ve çeşitli alanlarda uzmanlık elde etmek isteyenler de katılım gösterecek. TUS sınavının başvuru tarihleri ise 13 Temmuz 2021 ve 29 Temmuz 2021 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

# aday # sınav # ösym # adaylar # ÖSYM sınav takvimi # Ösym 2022 # ÖSYM 2021 # ösym sınav başvuruları # sınav başvuruları