Dışişleri Sözcüsü Hami Aksoy: "Her duyurunun ardından itiraz etmesi nafile bir çabadır."

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de ilan ettiği yeni Navtex Yunanistan'da yine rahatsızlık yarattı. Navteks yayını 'yasadışı' olarak niteleyen Yunanistan'a Ankara'nın yanıtı sert oldu. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Yunanistan'ın her NAVTEX duyurusunun ardından itiraz etmesi nafile bir çabadır" denildi.

Dışişleri Sözcüsü Hami Aksoy: "Her duyurunun ardından itiraz etmesi nafile bir çabadır."

Türkiye, yeni bir navteks ile, Doğu Akdeniz'de sismik araştırma faaliyetlerini sürdüren Oruç Reis gemisinin görev süresini 14 Kasım'a uzattı. Yunanistan'dan itiraz gecikmedi.

Türkiye'nin yeni navteks yayınını 'yasadışı' olarak niteleyen Atina'ya, Dışişleri Bakanlığının yanıtı sert oldu. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Yunanistan'ın maksimalist iddialarına dayanarak her NAVTEX duyurusunun ardından faaliyetlerimize itiraz etmesi nafile bir çabadır" dedi.

Aksoy, Yunanistan'a dayanaksız iddialarla bölgede gerginliği artırıcı adımlardan kaçınması çağrısı yaptı. Türkiye'nin, uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları çerçevesinde bölgedeki faaliyetlerine devam edeceğini belirtti.

Hami Aksoy mesajında ayrıca diyalog vurgusu yaptı. Türkiye'nin, Yunanistan'la iş birliğine ve iki ülke arasındaki sorunları ön koşulsuz diyalog yoluyla çözmeye hazır olduğunun altını çizdi.

# türkiye # yunanistan # doğu akdeniz # Navtex # Oruç Reis # Aksoy