Doğu Perinçek'ten Altun'a konferans tepkisi: ''Biz AİHM zaferlerini kazanırken mevzide yoktunuz hala yoksunuz''

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 1915 olayları konferansında AİHM zaferlerini gündeme getirmeyen Cumhurbaşkanı İletişim Başkanlığı'na tepki gösterdi. Fahrettin Altun'a "biz o zaferleri kazanırken mevzide yoktunuz hala yoksunuz" diyen Perinçek, USMER olarak Ermeni olayları ile uluslarası bir konferans düzenleyeceklerini açıkladı. Doğu Perinçek'in gündeminde, Vatan Partisi ve Ulusal Kanal'ı hedef alan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da vardı.

Doğu Perinçek'ten Altun'a konferans tepkisi: ''Biz AİHM zaferlerini kazanırken mevzide yoktunuz hala yoksunuz''

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı "1915 Olayları Uluslararası Konferansı"na dikkat çekti. İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un Perinçek-İsviçre davasına değinmemesine tepki gösterdi.

- 1915 olayları, Yahudi soykırımı ile aynı sınıflama içine girmez. Alman basını, İsviçre basını ve Fransız basını, ''Bu iş bitmiştir, soykırım iddiaları yerle bir olmuştur mahkeme kararıyla'' bu başlıklarla verdi.

- Bizim Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığımız ağlıyor. 4,5 sayfa ağlamadan ibaret.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

- Çok acılar yaşandı deyip sen kime yaranmaya çalışıyorsun? Amerika, Avrupa, Batı Dünyası falan, Türkiye hükümeti çok acılar yaşandı dediği için bize acıyacak, bizim üzerimize gelmekten vazgeçecek.

Perinçek, sözde soykırımı yerle bir eden AİHM kararlarının konferansta dile getirilmemesini eleştirdi.

- Siz Türkiye'nin yaşadığı sürecin farkında değilsiniz, görmüyorsunuz ve daha önemlisi Türkiye için çok önemli bir sorun olan Ermeni soykırımı ile ilgili yalanlara karşı kazandığımız mevzide yoksunuz. Biz o mevziyi kazanırken de yoktunuz, o savaşta da yoktunuz.

"USMER'İN DÜZENLEYECEĞİ KONFERANSA GELSİNLER, NASIL OLUR GÖRSÜNLER"

Vatan Partisi Genel Başkanı Ulusal Strateji Merkezi'nin Ermeni olayları ile ilgili uluslarası bir konferans düzenleyeceğini de açıkladı. Konferansa herkesi de davet etti.

- Biz de konferans yapacağız. O konferansı dinlesinler. Bakın bu konu nasıl savunuluyor. Gelsinler düzey görsünler. Cumhurbaşkanlığı danışmanlığının konferansında mı bilim var, tarih var, hukuk var yoksa Ulusal Strateji Merkezi'nin konferansında mı bilim var, tarih var, hukuk var, vicdan var, vatanseverlik var bu karşılaştırmayı yapsınlar.

PERİNÇEK'TEN DAVUTOĞLU'NA HODRİ MEYDAN

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun Vatan Partisi ve Ulusal Kanal'ı hedef alması da Perinçek'e soruldu. Davutoğlu'na bir kez daha hodri meydan dedi.

- Davutoğlu'na yeni bir öneri yapıyorum. Yanına Meral Akşener'i alsın, Kemal Kılıçdaroğlu'nu da alsın utanmıyorlarsa Mithat Sancar'ı da alsın, 4'ü karşıma gelsinler. Onlar 15'er dakikadan 1 saat konuşsunlar, ben 15 dakika konuşayım. Hadi gelsinler Türkiye'nin sorunlarını konuşalım. Meydan okuyorum onlara.

# soykırım # Ahmet Davutoğlu # gündem # Doğu Perinçek # sözde ermeni soykırımı # 1915 olayları # fahrettin altun # aihm # sözde soykırım # konferans # Vatan Partisi Doğu Perinçek # Doğu Perinçek HDP # Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek # USMER # ermeni soykırımı # aihm kararları # ulusal strateji merkezi # mevzi # İletişim Başkanı Fahrettin Altun # Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu # Doğu Perinçek Kemal Kılıçdaroğlu # Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı # Doğu Perinçek Meral Akşener # AİHM zaferleri # soykırım iddiaları # Doğu Perinçek AİHM # Ermeni Soykırımı AİHM # 1915 Ermeni Soykırımı # Doğu Perinçek Ahmet Davutoğlu