Putin ve Merkel bir araya geldi: Afganistan'daki gelişmeler ele alındı

Rus ve Alman liderler Moskova'da bir araya geldi. Afganistan'daki gelişmelerle ilgili konuşan Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD ve NATO’nun Afganistan’da başarısız olduğunu söyledi. Almanya Başbakanı Merkel de Taliban ile müzakere edilmesi gerektiğini belirtti.

Putin ve Merkel bir araya geldi: Afganistan'daki gelişmeler ele alındı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Almanya Başbakanı Angela Merkel bugün Moskova'da bir araya geldi.

Yaklaşık 3 saat süren bir görüşme yapan Putin ile Merkel görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Rus lider, başkalarının kalıplarına göre başka ülkelerde demokrasi inşa etme arzusuna son verilmesi gerektiğini söyledi.

- Bu ülkenin nasıl düzenlendiğine, ona nasıl olağan dışı devlet ve yaşam biçimi dayatılmaya çalışılmasının ne kadar verimsiz olduğuna ikna olduk. Taliban’ın silahlı çatışmalara son verdiğini ilan ettiğini, toplumsal düzeni yeniden sağlamaya başladığını, yerli halk ve yabancı diplomatik misyonların güvenliğini garanti altına alacağına söz verdiğini görüyoruz. Umarım tüm bunlar uygulanır.

Putin, ABD ve NATO’nun Afganistan’daki eylemlerini başarısız olduğunu söyledi. Afganistan’da durumun istikrara kavuşmasından yana olduklarını belirtti, ülkelerin kendi kaderlerinin kendilerinin belirlemesi gerektiğini vurguladı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel de Afganistan'daki son durumla ilgli konuştu.

Kontrolü ele alan Taliban ile müzakere edilmesi gerektiğini söyledi. İtirafta bulunan Merkel, Afganistan'da amaçlarına ulaşamadıklarını söyledi.

- Afgan halkının geleceği konusundaki pozisyonu ile ilgili hedeflerimize ulaşamadık. Bunun açık açık söylüyorum.

# abd # rusya # Putin # almanya # Afganistan # nato # taliban # Merkel # moskova # Taliban Afganistan # rusya putin # ABD Afganistan # Taliban Rusya # NATO Afganistan # Rusya Afganistan # Rusya Almanya # Almanya Merkel