Vatan Partisi'nden Biden'a lafla değil eylemle yanıt

Vatan Partisi ABD'ye karşı yurdun dört bir yanında seferberlik başlattı. Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı "ABD büyükelçiliğinden, İncirlik Üssü'ne kadar yurdun dört bir yanından Biden'a ve Türkiye'mize yönelen tehditlere meydan okuyoruz. " dedi. Bursalı, Vatan Partisi'nin ABD'ye karşı yapacağı eylemlerin bilgilerini paylaştı.

Vatan Partisi'nden Biden'a lafla değil eylemle yanıt

ABD Başkanı Joe Biden'ın açıklamasına Vatan Partisi'nden tepki gecikmedi.

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı ABD'nin 'soykırım' ifadesine karşı hükümete 4 adım önerdi:

1. İncirlik Üssü, derhal Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tam kontrolüne alınmalıdır. ABD askerleri 15 gün içerisinde ülkelerine gönderilmelidir.

2. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile birlikte Kırım ve Abhazya’nın tanınması için Rusya, İran ve Azerbaycan ile diplomatik temaslar başlatılmalıdır. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Sayın Vladimir Putin’in Altılı Platform önerisine KKTC ve Abhazya da dahil edilmelidir.

3. PKK’yı sınır ötesinde bitirmek için, Suriye Arap Cumhuriyeti ile askerî işbirliği dahil her konuda eylem için derhal harekete geçilmelidir.

4. HDP derhal kapatılmalıdır. Anayasa Mahkemesi, PKK’nın kolu ve bacağı olan örgüte karşı yargı sürecini uzatmamalı, Türkiye’nin karşılaştığı tehditlere uygun olarak hızla karar almalıdır.Vatan Partisi, yurdun dört bir yanında ABD'nin sözde 'Soykırım' açıklamalarına karşı eylemlere hazırlanıyor. "Vatan Partisi ABD'ye meydan okuyor" sloganıyla duyurulan eylemler Adana'da İncilik Üsü önünde, İstanbul'da ABD İstanbul Başkonsolosluğu önünde yapılacak.

Bursalı vatandaşları da alanlara çağırdı.

Bursalı sosyal medya hesabından Vatan Partisi' lafla değil eylemle yanıt veriyor. Pazartesi gününden itibaren Türkiye'nin döst bir yanında, tüm örgütlerimizle ayağa kalkıyoruz. ABD büyükelçiliği ve İncirlik üssü başta olmak üzere her yede #BidenınHücumBorusu'na karşı gereken yanıtı vereceğiz!'' dedi.

Ankara'da ABD Büyükelçilik'i önünde yapılacak olan eylemlerin İzmir'deki adresi ise Şirinyer NATO önü olacak.

Tüm yurda yayılacak eylemler için yer, tarih ve saat bilgileri Vatan Partisi sosyal medya hesaplarından duyruldu.

Türk milletinin tepkisi ve Vatan Partisi'nin eylem kararını açıklaması sonrasında ABD Büyükelçiliği'nde panik yarattı. Bir duyuru metni yayınlayan ABD ELÇİLİĞİ harekete geçti. İki gün boyunca elçiliği konsolosluk binalarını kapattı. Ankara, İstanbul, Adana ve İzmir’deki konsolosluk temsilciliklerinin 26 ve 27 Nisan’da tedbiren kapalı olacağı açıklandı.

# istanbul # abd # açıklama # soykırım # vatan partisi # eylem # soykırım yalanı # tepki # konsolos # Özgür Bursalı # başkonsolosluk # vatan partisi genel sekreteri