Biden'dan Afganistan açıklaması

ABD Başkanı Joe Biden, 31 Ağustos'ta Afganistan'dan tamamen çekileceklerini açıkladı. Çekilme kararı ile ilgili konuşan Biden "Taliban, askeri açıdan 2001'den bu yana en güçlü durumda. Orada kalsaydık askerlerimiz daha çok saldırıya uğrayacaktı" dedi.

Biden'dan Afganistan açıklaması

Daha önce 11 Eylül'de tamamlanacağı söylenen Afganistan'dan çekilme ile ilgili ABD'den yeni açıklama geldi. ABD başkanı 31 Ağustos'a kadar Afganistan'dan çekileceklerini söyledi.

Basın toplantısında konuşan ABD Başkanı Joe Biden, Afganistan'a 11 Eylül saldırılarının sorumluları ve Usame Bin Ladin için girdiklerini savundu. "Afganistan'daki görevimiz 31 Ağustos'ta sona erecek." dedi.

Taliban'ın, askeri açıdan 2001'den bu yana en güçlü durumda olduğunu kaydeden Biden, "Orada kalsaydık askerlerimiz daha çok saldırıya uğrayacaktı" açıklaması yaptı.

Taliban'a karşı Afganistan ordusuna güvendiğini belirten Biden, çekilmeden sonraki sürece ilişkin de konuştu. "Afganistan'da bütün ülkeyi kontrol eden tek bir hükümetin olma olasılığı çok düşük." ifadesini kullandı.

Afganistan'den çekilme çalışmalarını sürdüren ABD, geçen günlerde ülkedeki en büyük askeri üsleri olan Bagram'ı Afganistan Ordusu'na dahi haber vermeden gece saatlerde terketmişti.

# abd # Afganistan # taliban # joe biden # abd başkanı # 11 Eylül saldırıları # Usame Bin Ladin