İBB'nin taksi teklifi 10. kez reddedildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi UKOME toplantısında, 5 bin yeni taksi plakası teklifi oy çokluğu ile 10. kez reddedildi. İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, artan nüfus artışına karşı taksi sayısının sabit kalmasının topluma mal olduğunu söyledi. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu ise sürekli gündeme gelen haberler nedeniyle taksicilerin itibarsızlaştırıldığını savundu. Toplantı öncesi taksiciler İBB yönetimine karşı eylem yaptı.

İBB'nin taksi teklifi 10. kez reddedildi

UKOME toplantısına onuncu kez geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 5 bin taksi projesi, oy çokluğu ile 10. kez reddedildi.

Toplantı, İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar'ın başkanlığında Yenikapı Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde yapıldı.

Ekim ayı toplantısında 5 bin yeni taksi teklifi 10. kez oylamaya sunuldu ve oy çokluğu ile reddedildi.

Toplantı öncesinde taksiciler teklifi protesto etmek için eylem yaptı.

İstanbul'da 1990 yılından itibaren nüfusun, turist sayısının ve başka kriterlerin arttığını ama taksi sayısının artmadığını, sabit kaldığını anlatan Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan, kentte taksi sayısının az olduğunu ifade etti. Cihan, 5 bin taksiyi satmayacaklarını, kiralamak ve kurumsal yapı içerisinde işletmek istediklerini belirtti.

İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar da İstanbul'da taksi sayısının yetersiz olduğuna vurgu yaptı. "Artan nüfus artışına karşı taksi sayısının sabit kalması konusu topluma mal oldu ve bizi karşı karşıya getirdi" ifadelerini kullandı.

Teklife itiraz eden İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu ise kentte taksi sayısının artışına ihtiyaç olmadığını söyledi.

# ibb # taksi # ukome # eyüp aksu # İBB taksi # taksiciler esnaf odası # ukome toplantısı # ibb taksi teklifi