Tuncel'den Dinç'e tehdit

Hrant Dink Cinayeti'nin "Büyük Abi"si Erhan Tuncel, Trabzon'da birlikte çalıştığı Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç'e tehdit dolu bir mektup gönderdi. Tuncel, hemen tahliye edilmemesi halinde, Emniyet içindeki cinayet ile ilgili örgütü deşifre edeceğini belirtti.

Hrant Dink Cinayeti'nin azmettiricisi Erhan Tuncel, Trabzon'da birlikte çalıştığı Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç'e mektup yazdı.

Cinayetin cemaat örgütlenmesi tarafından işlendiğini ima eden Tuncel, tahliye edilmezse Fethullahçı polis şefleri Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer'in içinde bulunduğu yapıyı açıklayacağını belirtti.

"Aksi halde süreci, bundan sonra bu suikastin dahil edileceği tüm soruşturmalarda; devletin güvenlik bürokrasisine uzanmış, Yargıtay, özel yetkili mahkeme ve savcılıkta kendi lehlerine karar çıkarttıran, Dink'in katledilmesi sürecinde Trabzon yapısını oluşturan, Ergenekon operasyonlarını yaptıran bir üst yapı tarafından işlendiği şeklinde okuyacağım."

Tuncel, kendisinden "ajan" diye söz etti.

"Trabzon ayağından kastım, Emniyet İstihbarat ile diyalog halinde olan "ajanın" samimiyeti ve tecrübesizliğini kullanarak istihbarat taktikleriyle uyuşmayan talimat verip yönlendirilerek bir "ajanın" kamuoyu nezdinde bir suikastta varmış gibi gösteriliyor."

Tuncel, Fethullahçı örgütlenmenin olaydaki rolünü de özetledi.

"Dink'e koruma verilmemesinin saklanması, hem de ajanı deşifre edip suçu üzerine yıkılarak gerçek oluşumun ajanın arkasına gizlenmesi.."

ulusalkanal.com.tr

# Hrant Dink # erhan tuncel # tehdit # engin dinç