Kripto para düzenlemesinde sona doğru

Kripto para piyasasına yönelik düzenlemede çalışmalarda sona doğru geliniyor. Yapılan düzenlemeyle birlikte kripto varlık ve çeşitlerinin tanımlanmasıyla birlikte vergilendirilme yönünde de düzenlemeler yapılması bekleniyor. Ayrıca kripto varlık şirketlerine de sermaye şartı getirilmesi gündemde.

Kripto para düzenlemesinde sona doğru

Kripto para piyasasına yönelik düzenleme hakkında çalışmalar hızla sürüyor. Farklı ülke uygulamalarının da incelendiği çalışmada sona gelindi.

Çalışmayla tüketicinin de korunması hedefleniyor.

TÜKETİCİ KORUNACAK VE KARA PARA AKLANMASI ÖNLENECEK

Çalışmaya göre, kripto varlık ile çeşitleri tanımlanacak. Bu varlıkların ortaya çıkarılması, ihracı, dağıtılması, alım-satım yapan platformların uyması gereken ilke ve esaslar belirlenecek.

Varlık saklama hizmetinin hangi şartlarda, kimler tarafından yapılabileceği netleşecek. Vergilendirme politikasının nasıl olacağı karara bağlanacak.

Kripto varlıklar ve çeşitleri için düzenleme ve yaptırım uygulama yetkisi olan kurumlar belirlenecek. Bu varlıkların suç gelirlerinin aklanması ve terörizmin finansmanında kullanımı engellenecek.

ŞİRKETLERİN SPK GÖZETİMİNDE FAALİYET GÖSTERMELERİ PLANLANIYOR

Çalışma kapsamında, kripto varlık şirketlerinin Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) gözetiminde faaliyet göstermesinin sağlanması da bekleniyor.

Faaliyet gösteren şirketler için lisans ve asgari sermaye şartı getirilmesi öngörülüyor. Şirketler için teknik yeterlilik ve çalışanlarda da SPK lisansı şartı aranacak. Kripto paralardan stopaj alınması da gündemde.

Hazine ve Maliye Bakanlığı koordinasyonundaki çalışmaya, SPK, Gelir İdaresi, Merkez Bankası, BDDK katılıyor.

# Para # Merkez Bankası # Hazine ve Maliye BakanlığI # BDDK # Kripto para # sermaye piyasası kurulu # spk # gelir idaresi # kripto varlık # kripto para piyasası # Kripto para düzenlemesi