Yasak yok ama balık da yok

Tarım ve Orman Bakanlığı Kırklareli'yi hamsi avı yasağı alanı dışında bırakmıştı. İğneada beldesine giden balıkçı tekneleri, umduğunu bulamadı. Şiddetli lodosun ardından denize açılan balıkçılar hamsi avlayamadı.

Yasak yok ama balık da yok

Bir umutla denize açıldılar. Hamsinin izini sürdüler. Ancak umduklarını bulamadılar.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yasaklı alan dışında bırakılan Kırklareli'de balıkçı tekneleri, şiddetli lodosun ardından denize açılmalarına rağmen hamsi avlayamadı.

İstanbul Boğazı'nın tamamı ile Karadeniz'de İstanbul'un Sarıyer ilçesi Kumköy Aslan Burnu'ndan Gürcistan sınırına kadar olan karasularda her türlü av aracı ile ticari amaçlı hamsi avcılığı durduruldu. Bakanlık tarafından alınan karar üzerine balıkçılar, rotalarını İğneada açıklarına çevirdi.

Üç haftadır İğneada açıklarında bol miktarda hamsi avlayan balıkçılar, bir süre hava muhalefeti nedeniyle denize açılamadı.

Bugün denize açılan balıkçılar ise hamsiden umduğunu bulamadı.

Bu arada, denetim amacıyla İğneada beldesine gelen Kırklareli Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri hamsi bulmayınca küçük teknelerdeki tekir, mezgit ve kalkan balıklarıyla ilgili denetimler yaptı.

# istanbul # balıkçı tekneleri # boğaz # Deniz # karadeniz # sarıyer # tarım ve orman bakanlığı # kırklareli # Gürcistan # hamsi # İstanbul Boğazı # av # balıkçılar # Hamsi avı # hamsi yasağı # hamsi avı yasağı # İğneada # mezgit # kalkan balığı # tekir # kırklareli iğneada