LGS tercih sonuçları açıklandı

Liselere Geçiş Sınavı’nın tercih yerleştirme sonuçları açıklandı. Öğrenciler tercih sonuçlarını Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesinden ve e-Okul sisteminden görüntüleyebilecek. LGS yerleştirme sonuçlarına göre, fen, sosyal bilimler ve anadolu liseleri yüzde 100 doldu.

LGS tercih sonuçları açıklandı

Liselere Geçiş Sınavı, 20 Haziran’da koronavirüs tedbirleri ile yapılmıştı. Ardından yaklaşık 1 buçuk milyon öğrenci birinci tercihlerini yapmıştı. Tercih yerleştirme sonuçları da bugün açıklandı.

Öğrenciler tercih sonuçlarını Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesinden ve e-Okul sisteminden görüntüleyebilecek. Sistemlere T.C. kimlik numarası ve doğum tarihi ile giriş yapılabiliyor.

LGS yerleştirme sonuçlarına göre, fen, sosyal bilimler ve anadolu liseleri yüzde 100 doldu. Anadolu imam hatip liselerindeki doluluk yüzde 99,8, mesleki ve teknik Anadolu liselerindeki doluluk ise yüzde 97 oldu.

Sınavsız yerel yerleştirmede 2019'da öğrencilerin ilk 3 tercihinden birine yerleşme oranı yüzde 91 iken, 2020'de bu oran yüzde 92'ye yükseldi. Sınavsız yerleştirmede öğrencilerin birinci tercihine yerleşme oranı yüzde 49,3 olarak gerçekleşti.

İlk yerleştirmede yerleşemeyen veya yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için yerleştirme süreci devam edecek. Bu kapsamda 10-14 Ağustos'ta yerleştirmeye esas birinci nakil tercih dönemi olacak. Yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçları, 17 Ağustos'ta açıklanacak.

Yerleştirmeye esas ikinci nakil tercih başvuruları ise 17-21 Ağustos'ta yapılabilecek. İkinci nakil sonuçlarının 24 Ağustos'ta duyurulmasıyla merkezi olarak yürütülen ana yerleştirme süreci tamamlanacak.

Daha sonra hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak. 28 Ağustos'ta yerleştirme süreci tümüyle sona erecek.

ulusal.com.tr

# milli eğitim bakanlığı # lgs # Sonuç # Tercih # liselere geçiş sistemi