ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye'deki askeri faaliyetler ile ilgili konuştu

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye'deki askeri faaliyetleri ile ilgili konuştu. "Kobani düşmedi, çünkü biz devreye girdik" diyen Kerry, önceliklerinin Esad değil IŞİD'e karşı mücadele olduğunu söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye'deki askeri faaliyetler ile ilgili konuştu

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ABD Barış Enstitüsü’nde ülkesinin Suriye politikasını anlattı. Kerry, Suriye'deki sorunun Beşar Esad'dan kaynaklandığını iddia ettiği konuşmasında, IŞİD’in ortaya çıkmasından da Suriye yönetimini sorumlu tuttu.

ABD Dışişleri Bakanı PKK'nın Suriye kolu PYD'ye verdikleri desteği "Kobani" örneğiyle anlattı.

"KOBANİ'DE DEVREYE GİRDİK: DAEŞ’i kritik önemdeki sınır kenti Kobani’den çıkardık. Herkes Kobani’nin düşeceğini tahmin ediyordu ama düşmedi çünkü biz devreye girdik. Cephane ve kapasite sağladık, böylece insanlar saldırılara karşılık verebildi."

Esad’ın Suriye muhalefeti tarafından kabul edilemeyeceğini savunan John Kerry, bu konuda Rusya ile de bir anlaşmaya varamadıklarını ancak bunun müzakereleri engellemeyeceğini söyledi.

"KRİTİK NOKTADA AYRIŞIYOR: Esad görevdeyken DAEŞ’i temizlemenin de barışın da mümkün olmadığına inanıyoruz. İşte bu kritik noktada ayrışıyoruz. Rusya ve ABD masadaki diğer ülkelerle birlikte, bu anlaşmazlığın meşru bir müzakere süreci oluşturmaya engel olmaması konusunda akıllıca bir anlaşmaya vardı."

ulusalkanal.com.tr

# kobani # suriye # ayn el arap # ABD Dışişleri Bakanı John Kerry # faaliyetler