Atina'da Türkiye karşıtı dörtlü zirve

Topraklarını ABD üssüne çeviren Yunanistan, Türkiye karşıtı ittifak zemini arayışlarını sürdürüyor. Bu bağlamada Yunanistan, Fransa, Mısır ve Güney Kıbrıs Rum kesimi Dışişleri Bakanları Atina’da bir araya geldi. Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, "Bölgede karşı karşıya olduğumuz birçok zorluğun ortak paydası, komşumuz Türkiye" dedi.

Atina'da Türkiye karşıtı dörtlü zirve

Atina’da Yunanistan, Fransa, Mısır ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi dışişleri bakanları bir araya geldi. Ana gündemi Doğu Akdeniz olan dörtlü zirvede Kıbrıs sorunu, Ortadoğu, Libya, Basra Körfezi ve Sahel konuları da ele alındı.

Ülkesini ABD üssüne çeviren Yunanistan’ın Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye’yi hedef aldı. Dendias, “Bölgede karşı karşıya olduğumuz birçok zorluğun ortak paydası, komşumuz Türkiye” dedi.

Yunan Bakan, Türkiye ile İspanya arasındaki savunma iş birliği anlaşmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Üstü kapalı İspanya’ya tepki gösteren Dendias, Avrupa Birliği ülkelerinin "Fransa örneğini izlemeleri ve savaş tehdidinde bulunan ülkelere silah satışında bulunmamaları" gerektiğini söyledi.

Fransa, Yunanistan, Mısır ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi dışişleri bakanlarının toplantısının ardından yapılan ortak açıklamada Türkiye’ye üstü kapalı çağrı yapıldı. Ortak metinde bölgede istikrar ve güvenlik için uluslararası deniz hukukuna riayet edilmesi gerektiği belirtildi.

# abd # türkiye # libya # yunanistan # mısır # fransa # doğu akdeniz # ege denizi # avrupa birliği # Atina # akdeniz # Sahel # ortadoğu # Türkiye Yunanistan ilişkileri # türkiye yunanistan # kıbrıs sorunu # nikos dendias # abd üssü # basra körfezi # dörtlü zirve # güney kıbrıs rum kesimi # Yunanistan ABD