Sudan ve Türk kültürü bir arada

Sudan Türkiye Mezunlar Derneği, Türk kültürünün tanıtıldığı sergi düzenledi. Sergide, Türk ve Sudan kültüründen yemekler, içecekler, tatlılar, geleneksel kıyafetler, el sanatları tanıtıldı.

Sudan ve Türk kültürü bir arada

Sudan’ın başkenti Hartum’da Türk ve Sudan kültürünün tanıtıldığı sergi düzenlendi. Ağırlıklı olarak Türk kültürüne ait tanıtımlar yapıldı. Türk ve Sudan vatandaşlarının yanı sıra, ülkede ikamet eden yabancı vatandaşlar da etkinliğe katıldı.

Dernek Başkanı Eymen Cabri Fikri etkinlik ile ilgili, "İki ülke ve halkları arasındaki bağı güçlendiren bu tür faaliyetleri önemsiyoruz." dedi.

Sudan Türkiye Mezunları Derneği üyesi İsra es-Sir ise, "Bizler Türkiye’de okuduk. Biz de Türkiye mezunları olarak Türkiye ve Sudan için bir şeyler yapmak istedik." diye konuştu.

Etkinlikte Sudanlı ve Türk sanatçılardan oluşan fotoğraf ve resim sergisi ilgi çekti. Sanatın Dili isimli sergide ressam Meral Çaylı, fotoğrafçı Vasfiye Tokgöz ve Sudanlı ressam Munim Hamza’nın eserleri gösterildi. Heritage House sergi salonunda düzenlenen etkinlikte 70 eser sergilendi.

Ayrıca etkinlikte; Çini, ebru sanatı, Türk kahvesi ve Türk lokumu Sudan halkına tanıtıldı. Türkiye mezunu Sudanlılar ve Sudan’da halen eğitimlerini sürdüren Türk öğrenciler de katılımcılar arasındaydı. Öğrencilerin tecrübelerini aktardığı konuşmaların ardından sergi sona erdi.

# türk # yemek # sudan # Kültür # Kıyafet # gelenek # tatlı # El sanatları # türk kültürü # içecek