Bakan Selçuk açıkladı: ''Uzaktan eğitim kalıcı olacak''

Pandemi ile birlikte hayatın birçok alanı online platformlara taşındı. Dünya çapında eğitim bir seneyi aşkın bir sürede online devam ediyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da yaptığı son açıklamada uzaktan eğitimin kalıcı olacağını söyledi.

Bakan Selçuk açıkladı: ''Uzaktan eğitim kalıcı olacak''

Koronavirüs salgını nedeniyle geçilen uzaktan eğitim Türkiye’de birinci yılını doldurdu. Eğitimve öğretim bu süreçte ağırlıklı olarak EBA TV ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın Eğitim Bilişim Ağı üzerinden yürütülüyor. Konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklamalarda bulundu.

- Salgın bitse de uzaktan eğitim artık kalıcı olacak. EBA altyapımızı güçlendirdik. Hibrit modelini uygulamaya ilişkin ciddi bir deneyimimiz oldu. Bundan sonraki süreçte hangi derslerin yüz yüze hangi derslerin uzaktan yapılabileceğine ilişkin çalışmalardan sonra yeni yol haritası belirleyeceğiz. Birçok okulumuzun buna ilişkin altyapısı uygun.

EBA platformu dünyanın en çok ziyaret edilen eğitim sitesi olarak öne çıkıyor.

- Uzaktan eğitimde küçük yaş grubundaki öğrencilerimizde, gelişim düzeyinin getirdiği faktörlere bağlı olarak bazı zorluklar yaşandı. Ortaokul öğrencileri ise uzaktan eğitime daha kolay adapte oldu. Süreci daha kolay yönettik.

Eğitim yılı 1. dönem itibarıyla toplam 884 bin 804 öğretmen canlı ders düzenledi. Öğrencilerin bu derslere katılım yüzdesi ilkokul seviyesinde yüzde 66, ortaokul seviyesinde yüzde 73, lise seviyesinde yüzde 77 oldu.

# pandemi # eğitim # milli eğitim bakanlığı # meb # Ziya Selçuk # okul # salgın # kovid 19 # eba # yüz yüze eğitim # uzaktan eğitim # eba tv # v # koronavirüs salgını # bakan selçuk # Online # Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk # online eğitim # eğitim sistemi # Eğitim Bilişim Ağı # EBA platformu