PKK cephane taşıyor

PKK Suriye’nin kuzeyinde kontrol ettiği bölgelerden Türkiye’ye yoğun mühimmat sevkiyatı başlattığı öğrenildi. Çalışmanın PKK'nın seçim hazırlıklarından biri olduğu değerlendirildi. Güvenlik güçleri son olarak Suriye’den sızmaya çalışan PKK’lıların kaçarken bıraktıkları mühimmatlara el koydu.

PKK cephane taşıyor

Seçim süreci ve sonrası için, PKK’nın Türkiye'ye mühimmat ve kadro sevkiyatı yaptığı tespit edildi.

Güvenlik güçlerinin yaptığı çalışmalarda, Suriye’nin kuzeyinde varlık gösteren PKK’nın buradaki cephanelikleri sınırdan Türkiye’ye taşımaya başladığı belirlendi.

PKK'nın çalışmaları, Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinden açıkladığı “Önemli sınır olayları” başlığında da göze çarptı. Duyuruda PKK’lıların sınırdan geçme çalışmaları örnekleriyle anlatıldı.

Buna göre 1 Mayıs sabahı, üç PKK’lı yanlarındaki çuvallar ile Türkiye’ye girmeye çalıştı. Dur uyarısına uymayan PKK’lılar çuvalları bırakarak Suriye’ye kaçtı. Güvenlik güçleri çuvallardaki Kalaşnikof marka silahlar ve 2 bin 710 adet mermiye el koydu.

2 Mayıs'ta yine benzer bir olay yaşandı. Bölgede 959 adet aynı çapta Kalaşnikof mühimmatı ele geçirildi.

Terör ve güvenlik uzmanlarının değerlendirmesine göre, IŞİD'e karşı Suriye’ye giden PKK’lılar, tansiyonun düşmesiyle birlikte gruplar halinde dönüşe başladı. Bu teröristlerin sayısı bini buluyor.

İstihbarat raporlarına yansıyan bilgilere göre Türkiye’ye gönderilen PKK’lılara verilen görev seçim için ‘saha çalışması’ yapmak. Bu grubun, örgüt adına ‘sandık güvenliğini sağlamayı ve seçim kurulları, muhtarlar ve kaymakamlar üzerinde baskı oluşturacak şekilde eğitimden geçirildikleri belirlendi.

ulusalkanal.com.tr

# pkk # suriye # cephane