Elitaş'tan Kayseri şeker ziyareti açıklaması

Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'tan FETÖ'den ceza alan Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Osman Canıtez'in ziyaretine ilişkin açıklama geldi. Elitaş, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay’ın Canıtez’i yanına getirip fotoğraf çektirmesinin masum bir ziyaret olarak kabul edilemeyeceğini söyledi.

Elitaş'tan Kayseri şeker ziyareti açıklaması

KayseriŞeker Fabrikası’ndaki FETÖ iddialarının yankıları sürüyor.

Ak Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş’ın 16 Nisan’daki bir kabulü tartışma yarattı. Elitaş, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Osman Canıtez ve Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay’ı kabul etti.

Ancak Elitaş’ın kabul ettiği Canıtez’e 21 Nisan’daki davada FETÖ üyeliği suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Akay da bu davada Canıtez lehine tanıklık yaptı. Akay hakkında FETÖ üyeliği suçundan soruşturma yürütüldüğü de iddia edildi.

Görüştüğü kişinin FETÖ üyeliğine ilişkin ise Mustafa Elitaş, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Elitaş, Akay’ın hapis cezası alan Canıtez’i yanına getirmesine tepki gösterdi:

- FETÖ davasından yargılanıp ceza alan birisini "hayırlı olsun ziyareti "adı altında yanıma getirip fotoğraf çektirmek masum bir ziyaret olarak kabul etmek mümkün değildir.

# şeker # fetö # açıklama # sosyal medya # kayseri # mustafa elitaş # osman canitez # AK Parti Grup Başkanvekili # Hüseyin Akay # FETÖ üyeliği # genel müdür # yankı