''Pandemic'' Balesi sanatseverler ile buluşuyor

Antalya Devlet Opera ve Balesi ''Pandemic'' Balesi ile dünyada ilklere imza atmaya hazırlanıyor. Salgının başlangıcından bugüne kadar geçirilen süreç, sanatsal bir yapıya dönüştürülerek seyirciyle buluşacak. 1 Ağustos’ta dünya prömiyerini yapmaya hazırlanan ''Pandemic'' balesi, sağlık ordumuza armağan edildi. Bu eserle, salgın boyunca biriken sanat enerjisi izleyicisine ulaşacak. Sanatçılar uzun zamandan sonra sahne alacak olmanın heyecanını Ulusal Kanal ile paylaştı.

''Pandemic'' Balesi sanatseverler ile buluşuyor

O büyük özlem bitiriyor. Perdeler, dünyayı sarsan salgına karşı sanatın iyileştirici gücü ile açılıyor.

Antalya Devlet Opera ve Balesi ''Pandemic'' Balesi ile dünyada ilklere imza atmaya hazırlanıyor. Bu eserle, salgın boyunca biriken sanat enerjisi izleyicisine ulaşacak.

Yaşamları alt üst eden bir salgın dünyada ilk kez, sanatsal bir yapıya dönüştürülerek seyirciyle buluşturulacak.

''Pandemic'' Balesi, salgınla mücadelenin ön cephesinde yer alan sağlık ordumuzun neferlerine armağan edildi. Eserin açılışında Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde görevli sağlık çalışanlarının sanatçılarla birlikte sahnede olmaları da dünyada bir ilk.

Liberetto/Koreografisi Armağan Davran ve Volkan Ersoy’a ait olan eserde, sürpriz bir tiyatro sanatçısı da anlatıcı olarak yer alacak.

Eser, internet üzerinden canlı yayın prömiyer tekniği ile 1 Ağustos saat 20.00’de Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nden tüm Türkiye ve dünyadaki sanatseverlerin evlerine ulaşacak. Eserle, ülkemizin kültür ve sanat turizmine de önemli katkılar sağlanacak.

Ayrıca ''Pandemic'' Balesi, Ağustos ayında 18’inci Uluslararası Bodrum Bale Festivali ve Eylül ayında 28’inci Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali’nde de sanatseverler ile buluşacak.

# sağlık # pandemi # antalya # Bale # tiyatro # Kültür # sanat # opera # KOREOGRAFİ