Kurban Bayramı'nda kısıtlama olacak mı?

Bakanlar Kurulu, iki haftalık aranın ardından bugün saat 15.00'te toplanacak. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki toplantıda, kademeli normalleşme süreci ve maske takma zorunluluğu masaya yatırılacak. Toplantıda terörle mücadele, iç ve dış siyasetteki gelişmeler de değerlendirilecek.

Kurban Bayramı'nda kısıtlama olacak mı?

Bakanlar Kurulu kritik gündem başlıklarıyla bugün toplanıyor.

Saat 15’te Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Külliye’de yapılacak toplantının ana gündemi Kovid-19 ile mücadele olacak. 1 Temmuz’da başlayan kademeli normalleşme adımları ele alınacak.

Kurban Bayramı’nda sokağa çıkma ya da şehirler arası seyahat kısıtlamasına gerek olup olmadığı Bakanlar Kurulu toplantısında masaya yatırılacak. Ayrıca bayram izninin kaç gün olacağı da ela alınacak.

Maske takma zorunluluğunun devam edip etmeyeceği de haftalardır tartışılıyor. Bu kapsamda Bakan Koca, Bilim Kurulu üyelerinin tavsiye niteliğindeki kararlarını Bakanlar Kurulu’na iletecek.

Aşı tedariki de toplantıda değerlendirilecek önemli gündem başlıklardan biri. Üçüncü doz uygulaması başlayan aşılama çalışmaları ve sonbaharda uygulamaya konulması beklenen yerli aşı süreciyle ilgili Bakan Koca, bilgilendirme yapacak.

Bir sunum da Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yapacak. Ersoy, başlayan turizm sezonu ve otellerde alınan tedbirlere ilişkin son verileri paylaşacak.

Bakanlar Kurulu toplantısında iç ve dış gelişmeler ile terörle mücadele başlığı da ele alınacak. Devam eden terör operasyonlarının son durumu değerlendirilecek, önümüzdeki dönem atılması gereken yeni adımlar karara bağlanacak.

Afganistan’da önümüzdeki süreçte Türkiye’nin atacağı adımlar da tüm yönleriyle kurulda değerlendirilecek.

Toplantının ardından akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan kameraların karşısına geçecek. Erdoğan, alınan kararları Ulusa Sesleniş konuşmasında açıklayacak.

# bakanlar kurulu # Kurban Bayramı # normalleşme # recep tayyip erdoğan # mehmet nuri ersoy # külliye