Hrant Dink cinayetinde Yasin Hayal'in arkadaşı istihbarat elemanı çıktı

Hrant Dink cinayetinde kamu görevlilerin rolüne ilişkin soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Cinayetin azmettiricisi Yasin Hayal ile birlikte Ramazan'da davulculuk yapan Süleyman Kartal'ın hem Trabzon Emniyeti'ne hem jandarmaya çalışan istihbarat elemanı olduğu ortaya çıktı. Kartal'ın suikastten önce Trabzon'da yaşanan olaylarla ilgili bilgi aktarımı yaptığı belirlendi.

Hrant Dink cinayetinde Yasin Hayal'in arkadaşı istihbarat elemanı çıktı

Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin kamu görevlilerine yönelik soruşturma kapsamında çarpıcı bilgilere ulaşıldı.

Cinayetin azmettirici Yasin Hayal’in mahalle arkadaşı olan ve Hayal ile birlikte Ramazan ayında davul çalan Süleyman Kartal isimli kişinin hem Trabzon Emniyeti’ne, hem de Jandarmaya bilgi verdiği ortaya çıktı.

Kartal'ın 7 Aralık 2013’te İstanbul Terörle Mücadele Şubesi’ne verdiği ifadede "Hayal’in Mc Donalds’a yönelik bombalı saldırı sonrası Trabzon Emniyeti Müdürlüğü İstihbarat Şubesi’nden Muhittin Zenit’e bilgi verdiğini söylediği" öğrenildi.

Kartal, “Jandarma İstihbarat görevlileri Okan Şimşek ve Veysel Şahin ile ilişkisinin bulunduğunu, jandarmanın kayıtlı haber elemanı olmadığını ancak devlete yararlı olmak için bilgi verdiğini" söyledi.

Kartal'ın bilgi verdiği jandarma istihbarat görevlisi Okan Şimşek ve Veysel Şahin, Dink cinayetinin işleneceğini aylar önce haber aldıkları halde ihbarın gereğini yerine getirmedikleri gerekçesiyle hapis ceza almıştı.

ulusalkanal.com.tr

# yasin hayal # hrant dink cinayeti