Van annesinden HDP/PKK'ya tepki

Evladını PKK’dan kurtarmak isteyen Van annesi Nazlı Sancar, HDP/PKK’ya tepki gösterdi. Terör tutuklusu Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’a seslenen Sancar, “Çocuklarımızın katili Demirtaş’ın serbest bırakılmasını istemiyoruz” dedi. Evladına kavuşsa da evlat nöbetine devam edeceğini söyleyen Sancar, çocukları dağa kaçırılan annelere de çağrı yaptı.

Van annesinden HDP/PKK'ya tepki

Haber: Buse Gençtürk / Kamera: Tansev Kara

Evlatlarını PKK’dan kurtarmak isteyen anneler nöbetlerine devam ediyor. Bu annelerden birisi de Nazlı Sancar

Van annesi Nazlı Sancar, Ulusal Kanal’a konuştu. Başak Demirtaş'ın terör tutuklusu ve eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılmasına yönelik sözlerine tepki gösterdi:

- Onlar annedir babadır biz anne değil miyiz? 11 yıldır ben evladımın kokusuna hasretim. Selahattin Demirtaş’ın da asla bırakılmasını istemiyoruz. Çünkü Selahattin Demirtaş’ın bütün bu çocukların katilidir. Rabbim HDP/PKK’yı kahrı perişan etsin.

Sancar, şimdiye kadar hiçbir haber alamadığı kızı Şeyma’yı HDP/PKK’dan istedi:

- 13 yaşında benim kızımı dağa kaçırdılar. Ben evladımın kokusuna hasretim. Ben sadece Şeyma’mı HDP/PKK’dan istiyorum. Savcı olmak istiyordu. Beni tehdit ettiler. Eşimi tuzağa düşürmek istediler. Şeymam gel devlete teslim ol. Sizin hayallerinizi çaldılar yavrum. Senin elinden kalemi alıp silahı verdiler. Gelin annelerin kucağına gelin. Eğer sen askerlere polislere kurşun sıkarsan hakkımı helal etmiyorum.

Van annesi Sancar, Diyarbakır annelerinin nöbeti başladığından bu yana terör örgütüne katılımın durduğunu söyledi:

- Şeyma mı alsam dahi bu eylemden vazgeçmeyeceğim. Şeymam gelse de bütün ailelerin yanındayım. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Vatan Partisi’ne ilk günden beri yanımızda olduğu için teşekkür ediyorum. Gelsin korkmasın evlatalrını HDP/PKK’dan istesinler. Biz korkmuyoruz.

# pkk # hdp # terör # vatan partisi # ulusal kanal # süleyman soylu # van # anne # evlat nöbeti # hdp pkk # selahattin demirtaş # başak demirtaş # Nazlı Sancar