O Ses Almanya'da Türk rüzgarı: Zeynep Avcı kimdir?

O Ses Almanya yarışmasına katılan Zeynep Avcı,seslendirdiği “Yalan” isimli Türkçe parça ile Almanya gündemine damga vurdu. Avcı, büyük beğeni toplayan sesi ile tüm jüri üyelerini kendisine döndürmeyi başardı.

O Ses Almanya'da Türk rüzgarı: Zeynep Avcı kimdir?

Almanya’da Voice Of Germany adıyla yayımlanan sesyarışmasına katılan Türk yarışmacı büyük beğeni topladı. Yarışmaya katılan Zeynep Avcı, “Yalan” şarkısını seslendirerek tüm jüri üyelerini kendisine döndürmeyi başardı.

O Ses Almanya yarışmasına katılan Zeynep Avcı, seslendirdiği “Yalan” isimli Türkçe parça tüm jüri üyelerini kendisine döndürmeye başladı. Jüri üyeleri yaptıkları açıklamada bir kelime bir anlamadıkları halde tüylerinin diken diken olduğunu ifade ettiler.

-Tek kelimesini bile anlamadık ama tüylerimiz diken diken oldu. Bu ne kadar güzel bir ses ve ne güzel bir yorum.

Şarkının sonunda ayakta alkışlanan Avcı'yı, yarışmanın 4 jüri üyesi de kendi takımında görmek istedi. Avcı'nın tercihi ise Johannes Oerding oldu.

ZEYNEP AVCI KİMDİR?

Ailesi 1970'li yıllarda Almanya'ya giden Zeynep Avcı, Berlin'de büyüdü.

Hem Almanca hem de Türkçe'ye oldukça hakim olan Avcı, yarışmada da Türkçe bir parça seslendirdi. Muhteşem sesiyle büyük beğeni toplayan Avcı,

20 yıldır çeşitli mekanlarda sahne alıyor. "Beatztanbul" adlı orkestrasıyla tanınıyor.

''YABANCI DİLDEKİ BİR ŞARKIYI, O DİLİ BİLMESELER BİLE HİSSETMELERİ MÜMKÜN''

İki çocuk annesi Zeynep Avcı, yarışmaya katılmadan önce Türkiye'ye yönelik bazı açıklamalarda bulundu.

-Türkiye’de yaşamamamıza rağmen, köklerimize çok bağlıyız. Bu kültürü aile içerisinde de devam ettirmeye çalışıyoruz. İnsanların yabancı dildeki bir şarkıyı, o dili bilmeseler bile hissetmelerinin mümkün olduğunu ispat etmek istiyorum. Ve bunun zamanının geldiğini düşünüyorum.

# türkiye # parça # almanya # türk # berlin # yarışma # sanat # ses # yalan # jüri