Organ kardeşi oldular

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi'nde salgın sürecinde alınan yoğun tedbirler sayesinde nakillere devam ediliyor. Son bir ayda üç çapraz böbrek nakli operasyonu ile 6 hasta daha sağlığına kavuştu.

Organ kardeşi oldular

Çapraz nakil, organ bekleyen hastaların umudunu çoğalttı. Verici seçeneğini artırdı. Böylece iki farklı ailenin karşılıklı organ değiş tokuşu ile kardeşlik bağı oluştu.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi’nde, salgın sürecinde alınan yoğun tedbirler sayesinde nakillere devam ediliyor.

Merkezde, 6 hastanın kendi eşi, kardeşi gibi yakın akrabaları ile verici değişimi sağlandı. Eş zamanlı özel ameliyatlar ile hastalar sağlığına kavuştu.

Merkezde, çapraz vericili böbrek nakilleri 2000 yılından beri yapılıyor. Organ bağışları organ bekleyen hastaların ihtiyacını karşılamakta yetersiz kalıyor. Bu tip ameliyatlar hastaların sağlığına kavuşması için önemli bir çözüm yolu oluyor. Bu nedenle de tüm organ bekleyen ve kendi verici adayları ile tıbbi uyumsuzluğu olan hastaların programa başvurmaları öneriliyor.

Organ Nakli Merkezi Salonu'nda son bir ayda yapılan başarılı ameliyatlar ile ilgili basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya böbrek nakli yapılan ve sağlığına kavuşan hastalarda katıldı.

Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, çift kol nakli yaptıkları Yavuz Ayılmazdır’ın sağlığının iyi olduğunu ve normal serviste tedavisine devam edildiğini söyledi.

Toplantıda organ bağışının hayati önemi bi kez daha vurgulandı.

# Akdeniz Üniversitesi # Akdeniz Üniversitesi Hastanesi # organ nakli merkezi # organ # organ nakli # böbrek nakli # Özlenen Özkan