AFAD'tan sel bölgeleri hakkında açıklama: Kastamonu'da hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya yükseldi

Batı Karadeniz'de şiddetli yağış sele neden oldu. AFAD'dan yapılan son açıklamaya göre Kastamonu'da sel nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya yükseldi. Bartın'da kayıp 1 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.

AFAD'tan sel bölgeleri hakkında açıklama: Kastamonu'da hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya yükseldi

AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) sel felaketinin yaşandığı Kastamonu, Sinop ve Bartın bölgeleri hakkında son durumu paylaştı. Açıklamada Bartın ili Ulus ilçesi, Kastamonu ili Azdavay, İnebolu, Bozkurt, Küre ve Pınarbaşı ilçeleri ve Sinop ili Ayancık ilçelerini selden

etkilendiğini ve tüm ilgili kurumların personel ve araç desteğiyle tahliye,

arama-kurtarma ve müdahale çalışmalarına başlandığı belirtildi.

KASTAMONU'DAN BİR ACI HABER DAHA

Kastamonu'da selden hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya yükseldi. Öte yandan Bartın'da kaybolan bir kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI

AFAD'dan yapılan açıklamada Bartın'da; 208 personel, 1 arama köpeği, 16 araç, 7 ambulans, 1 AFAD mobil koordinasyon TIR’ı, 74 iş makinası, 1 bot ve 4 motopomp, Kastamonu'da; ; 777 personel, 61 araç, 32 ambulans, 9 helikopter, 1 JİKU, 1 İHA, 1 AFAD mobil koordinasyon TIR’ı, 1 mobil harekat merkezi, 219 iş makinesi, 7 bot ve 11 motopomp, Sinop'ta ; 585 personel ile 8 helikopter, 80 araç, 1 AFAD mobil koordinasyon TIR’ı, 27 ambulans, 109 iş makinası, 3 bot ve 2 motopompun görev yaptığı belirtildi.

Ayrıca bölgeye destek amacıyla sev edilen personel ve araç sayılarına ilişkin de bilgi verildi.

AFAD; 61 personel ve 9 araç

Sahil Güvenlik Komutanlığı; 17 personel ve 14 bot,

Jandarma Genel Komutanlığı; 412 personel, 5 arama kurtarma köpeği, 5 kadavra köpeği, 1 mobil mutfak TIR’ı

Emniyet Genel Müdürlüğü; 163 PAK personeli, 23 balık adam, 13 bot ve 2 kadavra köpeği, 24 kurbağa adam, 3 helikopter, 1 İHA, 5 personelden oluşan ekip ile 5000 kişilik yemek kapasiteli

25 Büyükşehir/Merkez/İlçe Belediyesi; 10 itfaiye ekibi, 27 iş makinesi ve 3 jeneratör Mobil Mutfak TIR’ı,

Tarım ve Orman Bakanlığı; 8 itfaiye aracı, 10 arazöz, 4 greyder, 4 dozer ve 5 ekskavatör

TAHLİYE ÇALIŞMALARI

Bartın'da, Ulus İlçesi Zaferköy Ağdacı Mahallesinde sel afeti sonrası 300 afetzede güvenli bölgelere tahliye edildi.

Kastamonu'da, Cide İlçesi Çayüstü köyü Güzel ve Merkez mahallelerinden 210 vatandaş tahliye edildi. Tahliye faaliyetlerine helikopterle devam edilmekte.

Sinop'ta, Ayancık ilçesi Babaçay, Zaviye, Söküçayırı ve Yenikonak köylerinden 106 afetzede 2 helikopter aracılığıyla tahliye edildi. Ayancık ilçesinden 2 Sahil Güvenlik, 2 Kara Kuvvetleri helikopteri ile tahliye çalışmaları devam ediyor.

ENERJİ ÇALIŞMALARI

Bartın genelinde 4 köye, Kastamonu genelinde 194 köye ve Sinop’ta 88 köye elektrik verilemiyor. Konu ile ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı sosyal medya hesabında açıklama yaptı.

# kastamonu # son dakika # AFAD # Bartın # sel # Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı # su baskını # kastamonu sel # Bartın sel