Almanya'da sel felaketi: Can kaybı 160'ı geçti

Son 200 yılın en büyük sel felaketini yaşayan Almanya'da can kaybı 160'ı aştı. Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve Almanya Şansolyesi Angele Merkel, afet bölgesine gitti. 23 bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ederken ülkenin sınır komşusu Avusturya'da da birçok yerleşim bölgesi sular altında kaldı.

Almanya'da sel felaketi: Can kaybı 160'ı geçti

Almanya’nın batısındaki Vestfalya eyaletlerinde aşırı yağışların neden olduğu sel ve su baskınlarında can kaybı artıyor.

Almanya eyalet polisinden yapılan açıklamada can kaybının 160'ı aştığı açıklandı. Açıklamada, 670 kişinin de yaralandığı, kayıpları arama kurtarma çalışmalarının ise devam ettiği kaydedildi.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinde çok sayıda evin yıkıldığı Erftstadt kentini ziyaret etti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ise Rheinland-Pfalz eyaletindeki Ahrweiler bölgesindeydi. Afedzedelerle konuşan Merkel, yardımlar için çarşamba gücü Federal Mecliste özel oturum düzenleneceğini söyledi.

Arama kurtarma çalışmaların güvenlik güçlerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 22 bin kişi katılıyor. Çalışmalar güçlükle ilerliyor. Sel sularını taşıdığı çamur ve çakıllara saplanan itfaiye ekipleri müdahalede güçlük çekiyor.

Sel nedeniyle bazı tesisler ve enerji nakil hatları ağır hasar gördü. 100 binden fazla kişi günlerdir elektriksiz. Bazı bölgelerde ise su ve doğal gaz tedarikinde sıkıntı yaşanıyor.

AVUSTURYA DA SELE TESLİM

Almanya'ya sınırı bulunan Avusturya'da ise birçok yerleşim bölgesi sular altında kaldı.

Ülkede etkili olan aşırı sıcaklara şiddetli yağışların eklenmesiyle birçok ev ve işyerinde hasar meydana geldi.

Sel felaketine bağlı can kaybı kaydedilmedi.

# afet # almanya # sel felaketi # Merkel # sel # avusturya # arama kurtarma # steinmeier # Vestfalya # almanya sel # Almanya sel felaketi # Almanya Angela Merkel # Federal Meclis # Rheinland