Adalet Bakanı'na göre Perinçek, Balbay ve Özkan hücrede değil

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Ergenekon tutuklularının Silivri Cezaevi'nde kaldıkları "hücrelerin" hücre olmadığını açıkladı. Oysa Doğu Perinçek, Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan'ın da aralarında bulunduğu 16 kişinin kaldığı bölümler, Silivri Cezaevi'nin yerleşim planında hücre olarak gözüküyor. Yaşam alanı olmayan bu hücreler, diğer koğuşlara göre de daha küçük.

Adalet Bakanı'na göre Perinçek, Balbay ve Özkan hücrede değil

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek'in soru önergesine verdiği yanıtta, Ergenekon'dan tutuklu yurtseverlerin hücrede kaldığını reddetti.

Ergin; İşçi Partisi Lideri Doğu Perinçek, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan'ın da aralarında bulunduğu 16 tutuklunun kaldığı yerlerin hücre olmadığını belirtti. Ergin, tutukluların tüm haklardan yararlandırdığını iddia etti. Tutuklular hakkında yapılan işlem ve alınan kararların infaz hakimliği denetiminden geçtiğini belirten Bakan Ergin, mevzuatlara uyulduğunu öne sürdü.

Peki gerçek Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in anlattığı gibi mi?

İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Hasan Basri Özbey, "Bunlar kesinlikle hücre. Genişliğiyle, ortak alanının bulunmamasıyla kesinlikle hücre. Buraya konulmaları için hüküm giymeleri veya disiplin cezası almaları gerekiyor" dedi.

ulusalkanal.com.tr

# Doğu Perinçek # Silivri # sadullah ergin # hücre # tecrit