ABD Türkiye'nin Libya'daki varlığını hedef aldı

ABD Türkiye'nin Libya'daki varlığını hedef aldı. ABD'nin Birleşmiş Milletler temsilcisi Türkiye ve Rusya için "Libya'dan çekilin" açıklaması yaptı. Aynı çağrı BM Genel Sekreteri Guterres'ten de geldi.

ABD Türkiye'nin Libya'daki varlığını hedef aldı

ABD'de Biden diplomasisi başladı. Türkiye karşıtı politikaları uygulamaya koyan ABD, çözüm için Libya'da bulunan Türkiye'nin varlığını hedef aldı.

ABD'nin Birleşmiş Milletler daimi büyükelçisi Richard Mills, Türkiye ve Rusya askerlerinin Libya'dan çekilmesi çağrısında bulundu.

Mills, Libya konulu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde konuştu. Libya'dan tüm yabancı askerlerin çekilmesi için tanınan sürenin dolduğunu söyledi.

ABD'nin BM temsilcisi Mills, "Rusya, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri dahil tüm yabancı tarafları, Libya'daki askeri müdahaleyi derhal ve tamamen durdurmaya çağırıyoruz" açıklaması yaptı.

Benzer bir çağrı da Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'den geldi. Guterres, ''Libya'daki tüm yabancı güçler ve yabancı paralı savaşçılar ülkeden çekilmeli, ilk olarak Bingazi ve Trablus'a çekilip sonra ülkeden ayrılmalı" ifadelerini kullandı.

BM tahminlerine göre Libya'da yaklaşık 20 bin yabancı askeri güç ve paralı asker bulunuyor. Türkiye, Trablus merkezli ve BM tarafından tanınan Ulusal Mutabakat Hükümetine, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır darbeci Hafter güçlerine destek veriyor.

# türkiye # rusya # libya # mısır # bm # Birleşik Arap Emirlikleri # Biden # joe biden # Birleşmiş milletler # türkiye libya # Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres # BAE # abd türkiye # Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi # hafter # Ulusal Mutabakat Hükümeti # BM Güvenlik Konseyi # Biden yönetimi # hafter güçleri # ABD Libya