Kaf-Kaf yarı final biletini kaptı

Pınar Karşıyaka, Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nda Türk Telekom'u 96-71 skorla mağlup etti.

Kaf-Kaf yarı final biletini kaptı

Haber: Samet Can Kocagür

ING Basketbol Süper Ligi’nde Çeyrek Final Heyecanı devam ediyor. Pınar Karşıyaka’nın Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nda konuğu olan Türk Telekom parkeden 96-71 skorla mağlup ayrıldı. 3 Maçlık seriyi 2-1 üstünlükle tamamlayan Pınar Karşıyaka ise adını yarı finale yazdırdı.

GEYİK KARŞIYAKA ÜÇLÜSÜNE DAYANMADI

Müsabakaya hızlı başlayan Pınar Karşıyaka ilk çeyrekte Tony Taylor, Semih Erden ve Seketoure Henry üçlüsünün üretkenliği ile 20-13’lük skor kaydetti. Türk Telekom ekibi ise Samet Geyik’in mükemmel ribaundları ile ilk çeyreğe damga vurdu. İlk çeyrekte Türk Telekom’dan ise Samet Geyik ve Kyle Wiltjer üretkenlikleri ile parkede dikkat çeken oyuncular oldu. İkinci çeyrek ise 43-32’lik Pınar Karşıyaka üstünlüğü ile tamamlandı.

ÜÇÜNCÜ PERİYOTTA WILTJER 16 SAYIYA ULAŞTI

Maçın üçüncü ribaundunda ise Türk Telekom’dan Kyle Wiltjer üretkenliği ile göz kamaştırdı. Üçüncü periyotta 16 sayıya ulaşan ABD’li forveti Samet Geyik 10 sayı ile izledi. Pınar Karşıyaka’da ise D.J. Kennedy üçüncü periyotta 12 sayıya ulaşırken, parkenin dikkat çeken yıldızlarından M'Baye ise 12 sayı kaydetti. Periyodun dikkat çeken oyuncusu ise 11 sayıya ulaşan Henry oldu. Üçüncü çeyrek 77-55 Pınar Karşıyaka üstünlüğü ile tamamlandı.

M'BAYE KARŞIYAKA’YI SIRTLADI

Dördüncü ve son periyot ise hızlı başladı. Periyodun ilk sayısını D.J. Kennedy’in asistiyle kaydeden Henry maç sonunda 13 sayıya ulaştı. Üçüncü çeyrekte farkın açılmasıyla son periyoda istekli giren Türk Telekom ekibinde ise Can Korkmaz üretkenliği parkeye yansıdı. Maç sonunda ise Can Korkmaz 11 sayıya ulaştı. Maçın en üretken ismi ise son haftalardaki performansı ile dikkat çeken yıldız oyuncu 19 sayı ile Amatah M'Baye oldu.

Maçın öne çıkan oyuncuları ise Pınar Karşıyaka’da 19 M'Baye sayı ile , 16 sayı ile Morgan, sayı ile 15 DJ Kennedy oldu. Türk Telekom’da ise 16 sayı üreten Wiltjer’ı 11 sayı ile Can Korkmaz ve 10 sayı ile Samet Geyik izledi.

Müsabaka sonunda 96-71’lük galibiyetle ayrılan Pınar Karşıyaka ING Basketbol Süper Ligi'nde yarı finale yükselmeyi başardı.

# maç # türk # süper lig # basketbol # Pınar Karşıyaka # Karşıyaka # türk telekom # telekom # ING Basketbol Süper Ligi # basketbol ligi # ing