Halfeti'de su sporları yeniden başladı

Şanlıurfa'da bozkırın ortasındaki sahil beldesi Halfeti'de su sporları yeniden başladı. Koronavirüs salgınından olumsuz etkilenen Halfeti'de, Birecik Barajı'nın suları dalış ve kano sporları ile yeniden canlandı.

Halfeti'de su sporları yeniden başladı

Şanlıurfa'da Fırat Nehri üzerine kurulan Birecik Barajı'nın suları altında kalan Halfeti'de su sporları yeniden canlanıyor.

Durgun su sporlarına elverişli olan ve dünya serbest dalış rekortmeni milli sporcu Şahika Ercümen'in 5 ay önce dalış yaptığı ilçede, dalış ve kano sporları yeniden başladı.

Kaymakam Selami Korkutata, Koronavirüs salgınında turizm hareketliliğinin azaldığını söyledi.

2013 yılında dünya sakin şehirler ağına dahil edilen Halfeti, tarihi taş evleri ve doğal güzellikleriyle Güneydoğu'nun "saklı cenneti" olarak da anılıyor. Tekne turlarına katılan yerli ve yabancı turistler, büyük bölümü sular altında kalan batık kenti, birçok medeniyete ev sahipliği yapan Rumkale ile diğer kalıntıları gezebiliyor.

# şanlıurfa # kano # dalış # tekne # güneydoğu # Halfeti # Fırat Nehri # SU SPORLARI # sahika ercümen # saklı cennet # şanlıurfa halfeti # birecik barajı # Selami Korkutata