Yasa dışı göçe karşı Van'da güvenlik güçleri 7/24 nöbette

İran ile en uzun sınırımızın olduğu Van'da yasa dışı göçün engellenmesi ve PKK'lı sızmalarının önüne geçilmesi amacıyla güvenlik önlemleri en üst düzeyde tutuluyor. Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, sınırda 2-3 yıldır alınan önlemlerin her geçen gün daha da artırıldığını söyledi. Van Valisi, güvenlik güçlerinin "hudut namustur" anlayışıyla gece gündüz demeden bölgede görev yaptığını vurguladı.

Yasa dışı göçe karşı Van'da güvenlik güçleri 7/24 nöbette

Türkiye-İran'ın en uzun sınır hattında görev yapan güvenlik güçlerimiz, ‘Hudut Namustur’ şiarıyla 7 gün 24 saat nöbette.

Komşu ülke İran ile 295 km'lik sınır hattına sahip olan Van'da, Jandarma, Kara Kuvvetlerine bağlı birlikler, özel harekat polisleri ve güvenlik korucuları, geceleri de termal ve gece görüş özelliği olan kameralar ile tespit ettikleri olaylara anında müdahale ediyor.

Yasa dışıgöçün engellenmesi, kaçakçılık faaliyetlerinin durdurulması ve PKK'lı teröristlerin ülkeye sızmalarının önüne geçilmesi amacıyla görev yapan güvenlik güçlerimiz onlarca zırhlı araç, drone, termal kamera, İHA ve SİHA'ların da desteğiyle İran sınırını 24 saat göz hapsinde tutuyor.

Bu kapsamda İran sınır hattında inşasına başlanan modüler beton duvar çalışmasının tamamlanmasına, hendek kazma ve gözetleme kulelerinin sayısının artırılmasına yönelik çalışmalar da hız kazandı.

Teknolojinin tüm imkanlarının kullanıldığı, gerekli tüm önlemlerin alındığı sınırda, gece yürütülen faaliyetlerle düzensiz göçmenlerin gecenin karanlığından yararlanarak sınırdan geçmeleri engelleniyor.

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez bu faaliyetlerle sınır ve sınır ötesinde tam kontrolün sağlandığını ifade etti.

- Sınırdaki ve sınır ötesindeki hareketlilikler gözlemlenerek gerekli önlemler alınıyor. Yakalananlar da hukuk çerçevesinde geri gönderme merkezlerine gönderiliyor ve deport (sınır dışı) işlemlerinin süreci başlıyor.

# türkiye # iran # pkk # sınır # kaçakçılık # van # gece # önlem # yasa dışı # sınır hattı # Göç # güvenlik güçleri # Türkiyeİran # sınır ötesi # gündüz # yasa dışı göç # hareketlilik # Van Valisi # mehmet emin bilmez