Şaban Sevinç'ten Muharrem İnce'ye sansür itirafı

2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP'den aday olan Muharrem İnce ile ilgili o döneme ait bir itiraf geldi. Eski Halk TV Genel Müdürü Şaban Sevinç, CNN Türk'teki Tarafsız Bölge programında, Muharrem İnce'nin Halk TV'de mitinglerinin yayınlanmaması için kanala CHP'den talimat geldiğini söyledi.

Şaban Sevinç'ten Muharrem İnce'ye sansür itirafı

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin CHP'den ayrılmasının ardından, hem parti içinde yaşananlarla hem de 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecine ilişkin yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Memleket Hareketi adı altında yola çıktıktan sonra Memleket Partisi'ni kuran Muharrem İnce, bir çok defa 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kastederek "CHP beni sırtımdan vurdu." açıklamalarını yapıyordu. İnce, açıklamalarında o dönem CHP'nin kendisinin seçilmemesi için her şeyi yaptığını söylemişti.

Eski Halk TV Genel Müdürü Şaban Sevinç'ten de yıllar sonra gelen konuyla ilgili itiraf, İnce'nin bu açıklamalarını doğruladı.

MUHARREM İNCE'YE SANSÜR TALİMATI

Şaban Sevinç, CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge programına konuk olarak o döneme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

2018'deki Cumhurbaşkanlığı seçimleri süreci ile ilgili konuşan Sevinç, CHP Genel Merkezi'nden İnce'ye sansür yapılması talimatı aldığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı;

- 24 Haziran 2018 seçimlerinde Muharrem İnce il il geziyor, günde 3 miting yapıyor biz de Halk TV olarak yayınlıyoruz. Genel Merkez'den bana telefon açılıyor, "Niye bu kadar yayınlanıyor. Niye bu kadar yer veriliyor.'' diyorlar.

- Adam daha kampanya yaparken Genel Merkez çelme takıyor. Bana bunu diyen CHP Genel Başkan yardımcısı: ''Başımıza bela mı edeceksin?"

''DOĞRUSUNU YAPIYORSUN AYNEN DEVAM ET''

Konuyla ilgili o dönem eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile de görüştüğünü belirten Şaban Sevinç şu açıklamaları yaptı:

- Birkaç kez bu baskılarla ilgili Deniz Baykal'a gittim. Bana doğrusunu yapıyorsun aynen devam et dedi.

- Aynı tutumu Meral Akşener'in mitinglerini de yayınlamamam için arandım. Neden? Oylar İyi Parti'ye kayıyormuş.

# chp # muharrem ince # halk tv # MP # şaban sevinç # tarafsız bölge