İstanbul Park'ta F1 heyecanı

Tüm dünyanın gözü bugün İstanbul'daydı. Formula-1 İstanbul Grand Prixsi yağmur altında yapıldı. Kazanan Lewis Hamilton oldu. Tuzla Belediyesinin aracı da yarışa damga vurdu...

İstanbul Park'ta F1 heyecanı

Yağmurlu bir pazar gününde İstanbul Park'ta nefesler tutuldu. Milyonlarca kişi ekranlara kilitlendi. 9 yılın ardından Türkiye'de Formula 1 heyecanı yaşandı.

Yarışa 58 tur üzerinden yapılan Türkiye Grand Prixsi'nde Lewis Hamilton damga vurdu. İngiliz pilot bu sonuçla 7. kez Dünya Şampiyonluğunu ilan ederek F1 efsanesi Michael Schumacher'in rekoruna ortak oldu.

Yarışın ardından gözyaşlarını tutamayan Hamilton, "Böyle bir zaferi ailem ve taraftarlarımla kutlamak isterdim" dedi. "Bu yarıştan dolayı çok gururluyum" ifadelerini kullandı.

Racing Point'ten Meksikalı Sergio Perez'in ikinci olduğu yarışta Ferrari'nin Alman pilotu Sebastian Vettel ise üçüncü sırayı elde etti.

Sıralama turları esnasında yağan yağmur nedeniyle piste giren Tuzla Belediye aracı ise gündem oldu. F1 resmi hesabı o anı sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. "O kadar su var ki ancak bu yolda kalabilir." notu yazıldı.

# Lewis Hamilton # Sergio Perez