Çavuşoğlu: Bizden izinsiz kimse çalışma yapamaz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Amerika'ya resti çekti. Amerika'nın Ortadoğu'daki stratejik konuşlanma noktaları olan İncirlik ve Kürecik ile ilgili "kapatırız" mesajı verdi. Dışişleri Baknaı, Türkiye ve Libya arasında imzalanan mutabakatı da değerlendirdi. "Kıta sahanlığımızda izinsiz kimse çalışma yapamaz. Girilirse engelleriz" dedi.

Çavuşoğlu: Bizden izinsiz kimse çalışma yapamaz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldığı bir televizyon programında soruları yanıtladı.

Türkiye ve Libya arasındaki Münhasır Ekonomik Bölge anlaşması konusunda "Uluslararası hukuka uygundur" dedi.

Türkiye ve Libya mutabakat çerçevesinde ortak sismik araştırma ve sondaj çalışmaları yapabilir. Mevlüt Çavuşoğlu, " Önce ulusal çıkarlarımızın korunması gelir. Kıta sahanlığımızda izinsiz kimse çalışma yapamaz. İzinsiz girilirse engelleriz." ifadelerini kullandı.

Libya'ya asker gönderme konusunda da değindi Çavuşoğlu, "Türkiye meşru yönetimle iletişimini sürdürüyor. Eğer Libya'dan böyle bir talep gelirse değerlendiririz." diye konuştu.

Diğer Akdeniz ülkeleri ile çalışma konusunda olumlu mesaj verdi Dışişleri Bakanı. " Bugün hazırız demek hepsi ile aynı gün yapacağımız anlamına gelmez. Şartlar oluştuğu zaman tüm Akdeniz ülkeleriyle çalışırız." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan "İncirlik ve Kürecik" çıkışı da geldi.

Amerika ile S-400 ve F-35 gerginliğini değerlendiren Çavuşoğlu, ABD'de Türkiye aleyhine yaptırım kararı alınması durumunda İncirlik ve Kürecik'in de gündeme gelebileceğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Amerika'nın PKK/PYD'ye hala yardım ettiğini de vurguladı. "ABD'nin YPG/PKK'ya verdiği her yardım suçtur, Uluslararası terörizmin finansmanı kapsamına girer" dedi.

Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin NATO zirvesinde baltık planına onay vermesini ise "jest" olarak tanımladı. "Bizimki yayınlanmadan diğeri de yayınlanmayacak. Burada bir taviz yoktur, küçük bir jest vardır. İki planın yayınlanması eş zamanlı olacaktır. NATO'nun Türkiye'yi koruma görevi vardır." ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

# abd # çavuşoğlu # İncirlik # Kıta sahanlığı # kürecik