Devlet Bahçeli'den ABD'nin Ülkü Ocakları tasarısına tepki

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD Temsilciler Meclisi’nin Ülkü Ocakları'yla ilgili kabul ettiği yasa tasarısına sert tepki gösterdi. Ülkü Ocakları’nın yabancı bir terör örgütü olup olmadığının alıştırılmasını içeren tasarıya tepkili olan Bahçeli, "Türkiye, ABD’nin 51’inci eyaleti değildir” dedi. MHP Lideri, ABD Başkanı Joe Biden'ın Türkiye üzerinde oyun kurma çabalarının da beyhude olduğunu vurguladı.

Devlet Bahçeli'den ABD'nin Ülkü Ocakları tasarısına tepki

ABD Temsilciler Meclisi, Ülkü Ocakları'nın "Yabancı bir terör örgütü olup olmadığının araştırılmasını" içeren tasarıyı onayladı. Tasarının onaylanmasına tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yazılı bir açıklama yaptı.

- Türkiye-ABD arasında kurulun diyalogların soğuması, hatta gerilim hattına havale edilmesi ciddi bir mesele olarak karşımızdadır. Bu açmazın sorumlusu da Biden yönetimidir.

- ürkiye, ABD’nin 51’inci eyaleti değildir, sömürgesi değildir, uydulaşmış ve iradesi çalınmış bir ülke olarak da görülmesi söz konusu bile olamayacaktır. Dostluk ve ittifak ilişkisinden söz açılacaksa, iki devletin eşitlik temelinde, egemenlik haklarına, tarihi çıkarlarına karşılıklı ve aynı anda saygı gösterilmesi de kaçınılmaz bir zorunluluktur.

''TÜRKİYE-ABD İLİŞKİLERİ ÇETİN BİR YOL AYRIMINDADIR''

Bahçeli, asıl terörist organizasyonun terör örgütlerine destek verenler olduğunu söyledi. “Türkiye-ABD ilişkileri çetin bir yol ayrımındadır” dedi.

ABD Başkanı Joe Biden’ın Türkiye üzerinde bir oyun kurma telaşı olduğunu belirten Bahçeli, bu çabaların beyhude olduğunu ifade etti.

- Biden yönetiminin şaşı bakışı, bölgesel ve küresel planda ülkemiz üzerinde oyun kurma telaşı elbette beyhude bir çabadır. Türkiye’nin gerçek komşuları vardır, dünya ABD’den ibaret, ABD’yle ihata edilmiş de sayılamayacaktır. ABD Başkanı Biden, Türkiye’yi hafife almasının, hakir görmesinin ciddi sonuçlarına günü saati geldiğinde mutlaka katlanmak durumunda kalacaktır.

# abd # mhp # devlet bahçeli # terör # tepki # joe biden # Türkiye ABD ilişkileri # türkiye abd # ülkü ocakları # ABD Temsilciler Meclisi # tasarı