Dr. Doğu Perinçek: ''Türkiye masaya Mehmetçik'in silahını koyarak oturdu''

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Erdoğan-Biden görüşmesi ve NATO zirvesini değerlendirdi. Türkiye'nin Biden görüşmesinde masaya Mehmetçik'in silahını koyduğunu söyleyen Perinçek, "Görüşme büyük ölçüde başarılıydı" dedi. Erdoğan'ın Biden'a 1915 olayları ile ilgili tepki göstermemesini ise eleştirdi. Azerbaycan'da açıklanan Şuşa beyannamesinin ABD'ye meydan okuma olduğunu vurgulayan Vatan Partisi lideri, Erdoğan'ın yeniden duyurduğu 6'lı platforma Abhazya Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin de eklenmesini önerdi. Andımız konusu da Perinçek'in gündemindeydi.

Dr. Doğu Perinçek: ''Türkiye masaya Mehmetçik'in silahını koyarak oturdu''

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, fiyasko olarak nitelendirilen NATO zirvesini değerlendirdi. Türkiye'nin terörle mücadele kararlılığını ABD Başkanı Biden'a iletmesinin önemine dikkat çekti:

- Zirvede ABD'nin dayattığı kararlar kabul görmedi.

- Türkiye masaya Mehmetçik'in silahını koyarak oturdu.

Biden ile yapılan görüşmede 1915'i sözde soykırım ilan eden ABD'ye net bir tavır konulmamasını eleştirdi:

- Soykırım hükmü veremezsin demeliydik.

NATO zirvesi sonrasında Azerbaycan'a geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, mevkidaşı İlham Aliyev ile imzaladığı Şuşa Beyannamesi'nin Türk dünyasının geleceğinde yeni bir strateji olduğunu vurguladı:

- Beyanname ABD'ye bir meydan okuma.

Vatan Partisi Lideri, tarihi Dağlık-Karabağ zaferinin simgesi olan Şuşa'dan yapılan 6'li Platform çağrısını da değerlendirdi. Platformun genişletilmesi gerektiğini kaydetti:

- 8'li platform yapalım, Abhazya ve KKTC'yi de alalım.

Perinçek'in Milli Eğtim Bakanlığı'na bir çağrısı vardı. Okullarda Andımız'ın yeniden okutulmasının Türkiye'yi birleştireceğini söyledi:

- Andımız kararını çekmeyen hükümet olamaz

# erdoğan # Perinçek # açıklama # vatan partisi # haber # kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti # Doğu Perinçek # görüşme # Biden # Abhazya # vatan partisi genel başkanı # abhazya cumhuriyeti # ErdoğanBiden görüşmesi