Amerikancı 12 Eylül darbesinin 41. yılı

12 Eylül darbesinin yıl dönümünde siyasetçilerden açıklamalar geldi. Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Bakanlar yaptığı açıklamalarda Amerikancı darbeyi kınadı.

Amerikancı 12 Eylül darbesinin 41. yılı

12 Eylüldarbesinin üzerinden tam 41 yıl geçti. Darbenin yıl dönümü siyasetin de gündemindeydi.

1980 darbesinin yıl dönümünde siyasetçilerden peş peşe açıklama geldi.

AK Parti Sözcüsü Ömer ÇelikTwitter paylaşımında, ''Her darbe millet düşmanlığıdır.'' dedi:

- 12 Eylül darbesinden 15 Temmuz darbe girişimine kadar millet düşmanları birçok kez saldırdı demokrasimize. Her darbe millet düşmanlığıdır. Darbeler ve vatanseverlik bir arada olamaz. Kendi milletine silah çekenler ülkemize düşmanlık etmişlerdir.

AK Parit Genel Başkanvekili Binali Yıldırım darbeleri lanetledi:

- 12 Eylül darbesinin 41. yılında millet iradesine ket vuran darbeleri bir kez daha lanetliyoruz. Demokrasi düşmanları, 15 Temmuz’da milletin karşısında aldıkları büyük yenilgiyle sonsuza dek tarihe gömülmüştür.

Yazılı açıklama yapan Meclis Başkanı Mustafa Şentop, darbenin ülkeye verdiği zarara değindi:

- Darbeden sonra kurulan askerî mahkemelerde yargılanan yüz binlerce insanımız, hapishanelerde işkencelerle öldürülen yüzlerce vatandaşımız, idam edilen onlarca kişi ve fişlenen milyonlarca hayat… Mevcut güçlü siyasal yapımız içinde vesayeti bütünüyle yok ederek Aziz Milletimizi ve demokrasimizi kara lekeler tarihinden kurtarılmış bir yapıyla buluşturduk. Bugün Türkiye Cumhuriyeti, bazı dış odakların “bizim çocuklar” dediği yapıların aklına esince darbe yaptığı bir ülke değildir ve artık asla olmayacaktır.

Bir açıklama da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’dan geldi:

- Üzerinden 41 yıl geçmesine rağmen 12 Eylül’de yaşanılanları utançla hatırlıyoruz ve bugün kararlılıkla bir kez daha söylüyoruz; milletin üzerinde bir güç tanımadık, tanımayacağız.

Bakanlar da sosyal medya hesaplarından darbeye ilişkin paylaşımlarda bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu darbeciler için, ''Bir daha asla başaramayacaklar.'' ifadesini kullandı:

- Vesayetin araçları, maskeli iş birlikçileri ile istikrarsızlık ve devleti işlevsiz hale getirmektir. Bir daha asla başaramayacaklar.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise paylaşımında, ''Milli iradeye inen bir ihanet darbesi.'' dedi:

- 12 Eylül; milli iradeye inen bir ihanet darbesi, "bir sağdan, bir soldan" diyerek insanımıza kıyan, Türkiye'yi kendi karanlıklarına çekmek isteyenlerin arkalarında bıraktığı utanç günü...

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de darbeyi sosyal medya hesabından kınadı:

- Tarihimizin demokrasi ve hukuk adına acı sınavlarından biri olan 12 Eylül darbesinin yıl dönümünde karanlık vicdanlar karşısında demokrasi bayrağını korkusuzca taşıyan tüm evlatlarımızı rahmetle anıyorum.

# amerika # ak parti # Fuat Oktay # süleyman soylu # twitter # Millet # mustafa şentop # Ömer Çelik # binali yıldırım # darbe # abdulhamit gül # 12 eylül # kenan evren # 12 Eylül darbesi # amerikancı darbe