F-Tipi örgüte tutuklama talebi

F-tipi örgüte yönelik operasyonda gözaltına alınan polislerden 14'ü mahkemeye sevk edildi. Sabah saatlerinde adliyeye 40'a yakın polis daha götürüldü, polisler savcılık sorgusuna alındı. Yurt Atayün ve Ali Fuat Yılmazer gibi isimlerin ise Emniyet'teki sorgusu sürüyor.

F-Tipi örgüte tutuklama talebi

İstanbul Emniyeti'nin başlattığı F-tipi örgüte yönelik operasyonda ilk tutuklama talepleri geldi.

Adliyeye dün götürülen 22 polissabaha kadar savcılıkta sorgulandı. Sorgulara 4 savcı katıldı. Saat 17.00 sıralarında başlayan sorgu yaklaşık 12 saat sürdü. Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcıları Okan Özsoy, Cumali Karakütük, Gökalp Kürkçü ve Yusuf Hakkı Doğan tarafından yapılan sorgulama sabaha karşı saat 05.00'te bitti.

Polislerden 14'ü sorgunun ardından mahkemeye sevk edildi. 8'i ise serbest bırakıldı. Tutuklanması istenen polisler hakkında mahkeme henüz kararını vermedi.

Sabah saatlerinde ise adliyeye yeni sevkler yapıldı. Yaklaşık 40 polis Çağlayan Adliyesi'ne götürüldü. Adliyeye götürülenler arasında Eski İstihbarat Şube Müdürü Ömer Köse'nin de olduğu öğrenildi. Polisler hızla savcılık sorgusuna alındı.

Gün içinde 30 polisin daha adliyeye götürüleceği belirtildi. Eski Emniyet Müdür Yardımcıları Ali Fuat Yılmazer ve Yurt Atayün'ün Emniyet sorguları ise hala sürüyor. Bu isimlerin yanı sıra, dün teslim olan polislerin de aralarında olduğu 20'ye yakın Emniyetçi günü Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü'nde geçirecek.

ulusalkanal.com.tr

# fethullah gülen # operasyon # savcı # emniyet # f-tipi # tutuklama talebi