MEB, Suriyelilerin imam hatipleri seçmesi için Arapça bildiri bastırdı

Milli Eğitim Bakanlığı, geçici eğitim merkezlerindeki Suriyeli öğrencilerin imam hatiplere yönlendirilmesi için tartışma yaratacak bir Arapça broşür bastırdı. İllere gönderilen broşürlerde, "Haremlik-selamlık" vurgusu yapıldı, "Kız ve erkek öğrencilerimiz için ayrı imam hatip okulu ile sınıflar bulunmaktadır" denildi.

MEB, Suriyelilerin imam hatipleri seçmesi için Arapça bildiri bastırdı

“Haremlik-selamlık sınıf ve okullar var” denildi, Suriyeliler imam hatiplere yönlendirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçici eğitim merkezlerindeki Suriyeli öğrencileri devlet okullarına kaydırmaya yönelik skandal bir broşür hazırladı.

Milliyetin haberine göre, MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Uluslararası Eğitim Öğretim Başkanı Osman Demirgül, illere bir talimat yazısı ile birlikte Arapça broşürler gönderdi. Broşürde Suriyelilerin "Neden imam hatip okullarını tercih etmesi" gerektiği anlatıldı.

Buna göre broşürde, "Anadolu imam hatip liselerinde kız ve erkek öğrencilerimiz için ayrı okullar bulunmaktadır. Ayrı olmayan okullarda ise velilerimizin isteğine göre kız ve erkek öğrenciler için ayrı sınıflar açılmaktadır" denildi.

İmam hatiplerin en çok rağbet gören okullar arasında yer aldığı öne sürülen broşürde, diğer okullarla olan farkı da anlatıldı. Buna göre, "Arapça, Kur’an-ı Kerim, Hz. Muhammed’in Hayatı ve temel dini bilgiler derslerinin imam hatiplerde" zorunlu olarak okutulduğu ifade edildi.

Milli Eğitim Bakanlığından illere gönderilen talimat yazısı ise şöyle:

Gelen ve denkliği olan her öğrenci kabul edilecek, hiçbir öğrenci geri çevrilmeyecektir. Kız ve erkek öğrenciler için imkânlar ölçüsünde ayrı okullar belirlenecek. Maddi imkânı yetersiz ve okullara uzak mesafede oturan çocukların servis ihtiyacı ve öğle yemeği bedelinin karşılanması için bakanlıkça kaynak sağlanacaktır. Konunun hassasiyetle takip edilmesi, iyi bir tanıtım yapılması imam hatip okullarına gelen öğrenci sayısının artırılmasına dönük tedbirlerin alınması istirham olunur.

ulusalkanal.com.tr

# meb # suriyeliler