Adıyaman'da işçi eylemi

Adıyaman'da Öztek Hazır Giyim ve ST Giyim'de sendikalı işçiler baskı ve tehditle karşı karşıya kaldı. İşveren işçilerin sendikaya üye olmaları halinde fabrikayı kapatmakla tehdit etti. Türk İş'e bağlı Teksif Sendikasına üye olan işçiler ise "Sendika hakkımız söke söke alırız" dedi.

Adıyaman'da işçi eylemi

Çalıştıkları fabrikada haklarını korumak ve almak için Türk İş'e bağlı Teksif Sendikasına üye oldular. Ancak karşılarında işvereni buldular.

İşçinin sesi bu kez Adıyaman'dan yükseldi. Öztek Hazır Giyim ve ST Giyim'de çalışan işçiler sendikaya üye oldukları için çeşitli baskılara maruz kaldı. Aynı işverene ait 2 iş yerinde 595 kişi çalışıyor. Savunma sanayi ve ünlü markalara üretim yapılıyor.

İşveren işçilerin sendikaya üye olmaları halinde fabrikayı kapatmakla tehdit etti. İşyeri tabelalarını söktü. Üstüne bir de hepsinin e-devlet şifrelerini alıp sendikadan istifa ettirmeye başladı.

İşyerinde asgari ücretin altında çalışanlar var. Zorla fazla mesaiye bırakılıyorlar. Ancak mesai ücreti elden veriliyor. SGK primi eksik yatırılıyor, devletten vergi kaçırılıyor.

İşçiler adına açıklama yapan TEKSİF Sendikası Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim SekreteriErsin Çelik, yaşanan zulme tepki gösterdi.

Çelik, işvereni uyardı, "kanunlara karşı gelmeyin" dedi.

# Adıyaman # eylem # sgk # tepki # türk iş # teksif # asgari # işveren # teksif sendikası